Як знизити тиск без ліків

1823 0

Ми у соцмережах:

Як знизити тиск без ліків

Мільйони людей у світі страждають від високого артеріального тиску. Різноманітні ліки, звичайно, можуть знизити його, але є й природні способи повернути тиск до здорового рівня.

 

Приправляти зеленню замість солі

Вживання їжі з високим вмістом солі може підвищити кров'яний тиск. Тому так звана дієта «DASH» (дієтичний підхід до лікування гіпертонії) вважається найкращою дієтою при підвищеному артеріальному тиску. Найважливіший підхід цього методу: уникайте використання додаткової солі при приготуванні їжі, заправляючи зеленню і цибулею.

Стежте за своєю вагою

Ожиріння — головний фактор ризику високого тиску. Дослідження свідчать, що кожен зайвий кілограм може знизити артеріальний тиск на 1,5 мм рт. Мета — отримати індекс маси здорового тіла від 18,5 до 24,9.

Фізична активність

Такі види спорту, як біг підтюпцем, їзда на велосипеді або плавання, знижують артеріальний тиск. Бажано виділяти 150 хвилин на тиждень для вправ, які змусять вас легко пітніти.

Уникайте стресів

Постійний стрес підвищує тиск. Намагайтеся уникати стресів у повсякденному житті й відключайтеся ввечері. Для цього підходять спеціальні розслаблюючі вправи і практика йоги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також