Деякі продукти набагато покращують смакові властивості кави, а також підсилюють її аромат
Знавці кажуть, що додавання спецій у каву нейтралізує шкідливий вплив на серце та нервову систему, тому каву можна пити частіше і більшими порціями.
Але важливо пам’ятати основні правила:
Якщо ви вперше додаєте прянощі до кави, то починайте з невеликої кількості.
Велика кількість спецій негативно впливає на їхні корисні якості й може навіть нашкодити.
Спеції повинні підкреслити аромат кави, а не перебити його повністю. Однієї дрібки, горошини, коробочки спеції вистачить на 1-3 порції кави.
Спеції. Їх ми зазвичай додаємо при приготуванні страв, але не напоїв. Іноді до кави додають корицю, але це далеко не все. З кавою добре поєднуються мускатний горіх, лаванда і кардамон. Але ви можете експериментувати: просто вмішайте 1/4 чайної ложки обраної вами спеції в мелену каву і зваріть напій.
Какао. Ми звикли, що какао і кава - це два різних напої. Але какао може надати каві шоколадного присмаку. Для цього додайте в каву 1-1,5 чайних ложки какао і зваріть їх разом. Наприкінці можна додати трохи вершків. На смак такий напій буде нагадувати гарячий шоколад.
Екстракти. Так само як і спеції, екстракти здатні додати каві аромату. Більш стандартні поєднання - це ванільний або кокосовий екстракт. Однак до кави також дуже підходить м'ятний і ромовий екстракти. На чашку кави достатньо всього однієї чайної ложки екстракту.
Сіль. Її ми часто додаємо до десертів (особливо випічки) для поліпшення смаку. А ось при приготуванні кави сіль зробить каву більш м'якою. Просто додайте дрібку (приблизно 1/8 чайної ложки) в мелену каву до заварювання.