Як зробити каву кориснішою: незвичні добавки

2517 0

Ми у соцмережах:

Як зробити каву кориснішою: незвичні добавки

Деякі продукти набагато покращують смакові властивості кави, а також підсилюють її аромат

 

Знавці кажуть, що додавання спецій у каву нейтралізує шкідливий вплив на серце та нервову систему, тому каву можна пити частіше і більшими порціями.

Але важливо пам’ятати основні правила:

Якщо ви вперше додаєте прянощі до кави, то починайте з невеликої кількості.

Велика кількість спецій негативно впливає на їхні корисні якості й може навіть нашкодити.

Спеції повинні підкреслити аромат кави, а не перебити його повністю. Однієї дрібки, горошини, коробочки спеції вистачить на 1-3 порції кави.

Спеції. Їх ми зазвичай додаємо при приготуванні страв, але не напоїв. Іноді до кави додають корицю, але це далеко не все. З кавою добре поєднуються мускатний горіх, лаванда і кардамон. Але ви можете експериментувати: просто вмішайте 1/4 чайної ложки обраної вами спеції в мелену каву і зваріть напій.

Какао. Ми звикли, що какао і кава - це два різних напої. Але какао може надати каві шоколадного присмаку. Для цього додайте в каву 1-1,5 чайних ложки какао і зваріть їх разом. Наприкінці можна додати трохи вершків. На смак такий напій буде нагадувати гарячий шоколад.

Екстракти. Так само як і спеції, екстракти здатні додати каві аромату. Більш стандартні поєднання - це ванільний або кокосовий екстракт. Однак до кави також дуже підходить м'ятний і ромовий екстракти. На чашку кави достатньо всього однієї чайної ложки екстракту.

Сіль. Її ми часто додаємо до десертів (особливо випічки) для поліпшення смаку. А ось при приготуванні кави сіль зробить каву більш м'якою. Просто додайте дрібку (приблизно 1/8 чайної ложки) в мелену каву до заварювання.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також