Як зробити корисною оброблену їжу

704 0

Ми у соцмережах:

Як зробити корисною оброблену їжу

Після варіння, смаження, додавання солі, цукру та спецій їжа вже вважається переробленою, втрачає корисні властивості.

Для того, щоб зробити свій раціон корисним, фахівці Центру громадського здоров’я рекомендують дотримуватись наступних правил:

♦ Обирати лише цільнозернові крупи: гречку, вівсянку, пшоно тощо та відмовитись від ультраперероблених круп, таких як манка та білий шліфований рис.

♦ Надавати перевагу хлібу з висівками або на основі цільнозернового борошна. Це стосується і макаронних виробів.

♦ Заморожені овочі та фрукти корисніші від консервованих. Щоб не втрачалися вітаміни, відварювати їх треба в невеликій кількості води, при закритій кришці та не більше 10 хвилин.

♦ М’ясо для шашлику та стейків маринувати у домашніх умовах. Обирати здорові способи приготування: тушкування, варіння, запікання.

♦ Замість зайвої солі збризкати їжу лимонним соком.

♦ Додавати лише корисні олії.

♦ Найкращий перекус — свіжі чи трохи підсушені горіхи.

♦ Їсти свіжі овочі та фрукти щодня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також