Існує думка, що спочатку потрібно обсмажувати цибулю до м’якості, а потім додавати нарізані гриби. Цибуля виділить сік, карамелізується, стане ароматною та солодкою. Потім додають печериці й обсмажують усе разом. У результаті вони приготуються одночасно. Водночас гриби можуть втратити частину свого аромату та рум’яну скоринку.
Однак експерти стверджують, що це помилка, у цьому разі цибуля наситить гриби своїм смаком і не дасть їм просмажитися ідеально. Насправді спочатку потрібно обсмажити печериці до рум’яності на розігрітій оливковій олії. Потім додати невеликий кубик вершкового масла і тоді всипати нарізану цибулю. Помішуємо і смажимо до готовності. Якщо хочете додати часник, то робити це треба на цьому етапі.
Є й інші причини, чому гриби виходять гумові. Ось поширені помилки, яких припускаються господині під час приготування печериць.
Не мийте гриби перед приготуванням без крайньої потреби. Зазвичай достатньо буде зняти шкірку, зрізати проблемні місця і протерти вологим рушником забруднення. Річ у тім, що печериці здатні вбирати вологу. Під час миття вони насичуються водою, а потім віддають її на сковорідці. При цьому через зайву воду гриби ще й втрачають свій прекрасний аромат.
Під час смаження печериць викладайте їх в один шар. Якщо грибів буде дуже багато, вони почнуть тушкуватися. Готуйте їх на оливковій олії або маслі. Перевертайте, коли вони стануть рум’яними. Солити варто в самому кінці, це дасть змогу зберегти більше соку всередині.
Якщо хочеться соковитіших і щільніших грибів, то обирайте королівські печериці, в яких коричнева шляпка. Вони випускають менше рідини і майже не змінюються в розмірі. Хоча ці гриби трохи дорожчі, вони набагато ароматніші за звичайні.






