Як зустріли Спаса у храмі Рівного (ФОТО)

2982 0

Ми у соцмережах:

Як зустріли Спаса у храмі Рівного (ФОТО)

На свято Преображення Господа чимало людей прийшло до храму Всіх Волинських Святих УПЦ (МП), що на вулиці Євгена Коновальця в Рівному.

 Про це у Facebook написав священник і депутат міської ради з фракції «Рівне Разом» Михайло Жаровський:

- Бажаю всім нам справжнього преображення, не на словах, не на бажаннях, а в доброму і благочестивому християнському житті. Нехай же Господь дарує і нам міць віри, надії, а найголовніше любові – любові до Бога і людей. Нехай ці три чесноти будуть для нас дороговказом у нашому житті.

Довідка: Преображення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа -це одне з дванадцяти найбільших християнських свят, встановлене на спомин про подію явлення Божественної слави Ісуса Христа своїм учням – апостолам Петру, Якову та Іоану на горі Фавор, щоби укріпити їхню віру.

Незважаючи на те, що вшанування Преображення Господнього випадає на час доволі суворого Успенського посту, воно для християн завжди є радісним і світлим святом. Відзначається за сорок днів до іншого дванадесятого свята – Воздвиження Хреста Господнього, яке нагадує про Голгофську жертву Спасителя, на яку Він пішов після Преображення.

Грецькою мовою μεταμόρφωσις (Преображення) означає «перетворення, зміна форми». Господь наш Ісус Христос явив у нетварному (тобто, нематеріальному) світлі Свою Божественну славу трьом учням-апостолам, і вони удостоїлися почути голос Бога-Отця: «Цей є Син Мій Улюблений, в Якому Моє благовоління; Його слухайте» (Мф. 17: 5). Зі Святого Євангелія знаємо, що учні, ставши свідками чудесного Преображення Господнього, «впали ниць і дуже полякались. Але Ісус підійшов, доторкнувся до них і сказав: встаньте і не бійтеся» (Мф. 17: 6 – 7). Так дотик Бога лікує людські серця від усякого страху й сум’яття, даруючи натомість спокій і силу.

А те світло, яке побачили на Фаворі Його учні, – то Божественна благодать, що освячує і просвічує кожну людину, і завдяки якій ми оновлюємося, відроджуємося для життя вічного. Тож, відзначаючи сьогоднішнє свято, просімо у Господа духовного преображення для наших душ, щоб і ми осягнули істинну радість і щастя життя у Бозі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також