Курятина популярна, тому що це м’ясо дешевше за свинину та яловичину, нежирне (в 100 г м’яса лише 110 калорій), містить багато вітамінів та мікроелементів. Але не всі частини курки однаково корисні.
Найшкідливішою частиною курки, на думку фахівців, є шкіра: в ній немає жодних вітамінів, вона містить високий рівень холестерину та жиру, в курячій шкірі також можуть бути залишки хлору, які використовуються для надання несвіжим тушкам товарного вигляду.
Через це спеціалісти рекомендують вживати будь-яку частину курки тільки після того, як з неї буде знято шкіру.
Далі у рейтингу «шкідливості» крила — через те що це самі кістки зі шкірою. Відповідно, там немає вітамінів та корисних елементів.
Серед нутрощів найшкідливішими вважаються курячі легені, тому що в них можуть бути такі бактерії, як лістерія, яка погано піддається термічній обробці.