Яка гаряча вода у Рівному, якщо тепла по пів дня немає!

3208 0

Ми у соцмережах:

Яка гаряча вода у Рівному, якщо тепла по пів дня немає!

Підприємство «Рівнетеплоенерго» у понеділок пояснило рівнянам, як відключення електроенергії впливає на теплопостачання.

Цьогорічний опалювальний сезон буде, як ніколи раніше, особливим. І розпочався набагато пізніше, ніж зазвичай, і триває — з перебоями. У деяких будинках по пів дня в ці прохолодні дні немає тепла — котельні перестають працювати синхронно з плановими та аварійними вимкненнями електроенергії. Причина всім відома — ворог створює українцям такі «комфортні» умови взимку, ракетними ударами знищуючи інфраструктурні об’єкти. Головне зараз — втримати систему теплопостачання в робочому стані. Тож про подачу гарячої води, про яку запитують рівняни, зараз не йдеться.

Олексій Кривошеєв, речник «Рівнетеплоенерго»:

— Планові та аварійні відключення електропостачання впливають і на роботу котелень. Адже коли в певних мікрорайонах зникає електроенергія, то зупиняється робота котельні. На таких котельнях доводиться робити перезапуск усіх систем, а це займає близько години.

Раніше говорили, що вирішити проблему взимку допоможуть генератори, які можна підключати до котелень. Однак реальність така, що наявність «світла» в котельні ще не означає, що люди будуть з теплом. Уявіть, котельня гріє воду, проте знеструмлено тепловий пункт, який перекачує цю воду до будинків. Загалом по Рівному є 29 котелень, 84 центральних теплових пункти та 49 індивідуальних теплових пунктів у будинках. Навіть якщо все це забезпечать генераторами, то постає інше питання. Де взяти таку велику кількість пального, щоб забезпечити роботу всіх цих генераторів? Це суттєві додаткові витрати, які нікому покривати.

Олександр Третяк, міський голова:

— На жаль, немає такої технічної можливості, щоб під час відключень електроенергії котельні були з електрикою. Тому під час відключень тепловики роблять усе, щоб не допустити критичного зниження температури теплоносія. Це потрібно для того, щоб втримати тепломережу в робочому стані та запобігти розмерзанню системи чи необхідності зливати воду з тепломереж.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також