Яка смородина корисніша — чорна чи червона

174 0

Ми у соцмережах:

Яка смородина корисніша — чорна чи червона

Дієтологи розповіли, що чорна смородина містить більше вітаміну C, а червона — більше корисних органічних кислот.

У смородині міститься вітамін A, який підтримує гостроту зору і здоров’я шкіри. Також вона багата на вітамін C, який необхідний для роботи імунітету і вироблення колагену. Рутин із смородини корисний для дрібних капілярів.

Багата на корисні речовини й червона смородина. Тож здоровим людям варто вживати обидва види ягід, але в разі діабету ліпше обрати червону.

Органічні кислоти покращують травлення, їх більше в червоній смородині. У чорній — цукрів більше, є вітамін B.

Якщо порівнювати, то за деякими факторами корисніша червона. Там більше органічних кислот і менше цукру, зазначили медики.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також