Дієтологи радять, чим не варто закушувати це ігристе вино.
Шампанське не бажано поєднувати зі стравами з майонезом, маслом і сиром маскарпоне. Фахівці зазначають, що такі продукти не поєднуються з ігристими напоями. Поєднання з жирними продуктами може викликати загострення панкреатиту, нудоту, важкість у шлунку і здуття.
М’ясні страви, особливо смажена свинина, теж «не до смаку» шампанському. Шоколад, цукерки, мармелад та інші солодощі теж виявилися в переліку небажаних супутників цього вина. Річ у тім, що після вживання солодощів активно виробляється гормон інсулін. Після келиха шампанського і цукерки людину може хилити в сон.
Найкращими ж закусками до шампанського експерти назвали нежирну рибу або птицю, овочі та фрукти.