Які напої не можна пити натщесерце

916 0

Ми у соцмережах:

Які напої не можна пити натщесерце

За словами лікарів, виняток з цього правила становить лише вода. Всі інші напої можна вживати натщесерце тільки враховуючи стан свого здоров'я, оскільки деякі з них можуть подразнювати шлунок, а інші — викликати різкі стрибки цукру в крові.

Наприклад, якщо у вас запалена слизова, то кисломолочні напої можуть викликати ріжучі болі. Якщо шлунок здоровий, то кислі рідини можна вживати і натщесерце. З деякими іншими напоями ситуація аналогічна. Сильно подразнювати шлунок можуть і соки. Крім того, в них міститься цукор, через що напої можуть викликати підвищення глюкози в крові. Це відбувається і тоді, коли травна система повністю здорова.

Як зауважують фахівці, все, що ми п'ємо натщесерце, «добігає» дуже швидко до кишечнику і починає там відразу всмоктуватися. Тому цукровмісні газовані води, цукровмісні напої типу чаю, компоту, небажано пити натщесерце. Особливо шкідливий на голодний шлунок алкоголь. Спиртне швидко всмоктується, через що підвищується цукор і виникає порушення обміну речовин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також