Які обмеження діятимуть у школах різних карантинних зон

994 0

Ми у соцмережах:

Які обмеження діятимуть у школах різних карантинних зон

У МОЗ пояснили про обмеження у школах різних карантинних зон

 В "помаранчевій зоні" вчителям доведеться носити захисні щитки, в "червоній" - навчання буде онлайн.

У Міністерстві охорони здоров'я роз'яснили, які обмеження будуть діяти в школах різних карантинних зон. Загалом навчання в приміщеннях шкіл буде дозволено в регіонах "зеленої", "жовтої" й "помаранчевої" зон, у "червоній зоні" - навчання відбуватиметься онлайн.

Про це під час конференції "Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021" повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, вчителям "зеленої" та "жовтої" зон дозволять проводити уроки без масок.

"У той же час в "помаранчевій" зоні ми дамо рекомендації вчителям надягати захисний щиток, який є прозорим і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес", - зазначив Віктор Ляшко.

При цьому поки що МОЗ не передбачено медичне обстеження і тестування на коронавірус вчителів у школах. Однак, за словами Ляшка, рекомендації ще будуть переглядатися.

"Наступного тижня планується глобальна конференція Всесвітньої організації охорони здоров'я, ЮНІСЕФ. Там будуть розглядатися питання про те, потрібно чи не потрібно тестувати вчителів, учнів. Саме за результатами цієї глобальної конференції ми оцінимо доцільність перегляду наших рекомендацій", - сказав санітарний лікар.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також