Які олії найкращі для смаження

1294 0

Ми у соцмережах:

Які олії найкращі для смаження

Якщо ви любите побалувати себе не дуже корисною смаженою їжею, то варто хоча б обирати якісну олію чи масло для цього.

Багато хто звик використовувати лише соняшникову олію, як для салату, так і для смаження. Насправді така олія у великих кількостях не дуже добра для організму ні в сирому вигляді, ні для смаження.

Найкращими варіантами для смаження є кокосова олія, вершкове масло та масло гхі (різновид очищеного топленого масла, в основному використовують в Південній Азії). І причина в їхній температурі плавлення. У кокосової олії, вершкового та масла гхі високі температури плавлення. Ненасичені жирні кислоти в них під дією температур не розпадаються на коротколанцюгові жири і не стають трансжирами, які шкідливі для організму.

У простої соняшникової олії або оливкової температура плавлення нижча. Через це починається руйнування корисних жирів. З довгих ланцюжків ненасичених жирних кислот під дією високих температур утворюються окислені жирні кислоти, які вже нічим не корисні, а навпаки, шкідливі — так звані трансжири.

Вони зашлаковують організм, що веде до передчасного старіння, підвищення рівня холестерину низької щільності, утворення холестеринових бляшок і осідання в судинах.

Найкращий варіант готування — без олії, тушкована або припущена на воді страва. А жир (наприклад, оливкову олію або вершкове масло) додавати вже наприкінці до готової страви за необхідності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також