Які овочі потрібно їсти в лютому, щоб зміцнити здоров'я

691 0

Ми у соцмережах:

Саме час діставати консервовані овочі

У лютому в продажу можна знайти овочі та зелень, яких цілком достатньо для приготування смачних страв та підтримки імунітету. Експерти розповідають, як за допомогою цих продуктів урізноманітнити раціон.

Популярний продукт зими — капуста у різних видах: білоголова, червоноголова, брюссельська та цвітна. Її легко готувати, поєднувати, а ще вона дуже корисна: у всіх перерахованих видах є вітаміни групи B, багато вітаміну С (від 67% до 133% добової норми), К та інших біологічно активних речовин (кремнію, калію, марганцю та магнію).

Популярна у нас квашена капуста має цінну властивість: завдяки кисломолочним бактеріям вона покращує мікрофлору кишечнику.

При плануванні зимового раціону не обійтися без ситної картоплі, але її можна замінити топінамбуром або пастернаком. Не забудьте і про інші популярні коренеплоди: моркву, буряк, ріпу, селеру та цикорій.

Звичайно ж, не забути про цибулю, в якій багато ефірних олій, що надають їй бактерицидні властивості. Доступна також цибуля-порей, яка корисна при порушенні травлення, підвищеному тиску, артриті та подагрі.

До того ж — саме час діставати заготовки: солені огірки та помідори, кабачки, баклажани, солодкий перець та часник. Дуже добре, якщо, крім овочів, заготовлена заморожена зелень: кріп, петрушка, базилік, селера, кіндза, шпинат і щавель. Щоправда, зараз багато чого з цього списку можна знайти в магазині майже цілий рік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також