Які ознаки свідчать про високий холестерин

15431 0

Ми у соцмережах:

Які ознаки свідчать про високий холестерин

Існують незвичайні ознаки, які свідчать, що рівень холестерину в організмі занадто високий — наприклад, таким сигналом можуть бути холодні ноги, які постійно мерзнуть.

Холестерин — це жирна речовина, яка накопичується в кровотоці. Його високий рівень означає зазвичай підвищений вміст «поганого» холестерину, що має властивість налипати у вигляді бляшок на внутрішні стінки артерій. А це високий ризик серцевого нападу, інших серцевих захворювань, інсульту.

Холодні ноги є одним з тих незвичайних попереджувальних ознак проблеми, які не можна ігнорувати, — попереджають експерти. Також вони констатують, що холодні ноги можуть означати і наявність захворювання периферичних артерій, що уповільнює або блокує приплив крові до ніг і ступень.

При захворюванні периферичних артерій накопичення в них жирових відкладень обмежує нормальне кровопостачання м'язів ніг, і ті в результаті починають мерзнути. Куріння, гіпертонія, вік і високий рівень холестерину підвищують ризик постраждати від нього, зазначають медики.

Крім відчуття холодних ніг, проблеми зі станом артерій, викликані підвищеним рівнем холестерину, можуть також проявлятися іншими незвичайними (на перший погляд) симптомами. До них відносяться спазми в ногах, що виникають при ходьбі; спазми в ногах, що виникають у стані спокою (наприклад, у положенні лежачи); оніміння в ногах; зміна кольору шкіри ніг; випадання волосся на ногах; зміна кольору і товщини нігтів на ногах.

Лікарі закликають контролювати рівень холестерину. За словами медпрацівників, його зниженню ефективно сприяє здоровий раціон, який містить клітковину і корисні жири, а також регулярна фізична активність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також