Деякі продукти категорично не можна запивати кавою: наслідки непередбачувані
Лікарі-дієтологи зазначають, що деякі продукти не можна поєднувати з кавою, оскільки це може стати спусковим механізмом для низки захворювань. І наслідки можуть бути непередбачуваними.
Найнебезпечнішим поєднанням, на думку науковців, є кава з жирними стравами, повідомляє telegraf.com.
Вчені прийшли до висновку, що це сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові.
Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко підскакує після того, як вона поїла жирної їжі. Якщо ж вона запила обід кавою, рівень цукру підвищується вдвічі більше.
Приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з підвищеним ризиком розвитку діабету, - застерігають вчені.
Під час досліджень встановлено, що жирна їжа підвищує рівень цукру в крові здорової людини на 32%. При цьому ефект зростання спостерігається впродовж кількох годин після вживання страва.
Якщо ж протягом п'яти годин після з’їденої жирної їжі випити дві чашки кави, рівень цукру в крові збільшується аж на 65%.
Річ у тому, що насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а при вживанні напоїв з кофеїном цей ефект лише збільшується.
Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується дуже часто. Згодом це неминуче позначиться на роботі всього організму, - застерігають вчені.