Які продукти не варто зберігати в холодильнику

1489 0

Ми у соцмережах:

Які продукти не варто зберігати в холодильнику

Деякі продукти не варто зберігати в холодильнику, бо вони втрачають свої корисні та смакові властивості.

Болгарський перець близько тижня може лежати при кімнатній температурі в кухонній шафці або паперовому пакеті. Більше того, у холодильнику перець стає в’ялим і нехрумким.

Банани, манго, папайя та інші тропічні фрукти найкраще зберігаються в теплі. Низька температура псує не лише їхній зовнішній вигляд, але і текстуру.

Кетчуп, майонез, гірчиця, соєвий соус, бальзамічний оцет, кислий та гострий соуси, навіть відкриті, будуть чудово почуватися у звичайній шафці на кухні.

Шоколад. Мало того, що він поглинає всі запахи, крім того, волога всередині холодильника може надати шоколаду білого нальоту: так з’являється цукор на поверхні. Це не впливає на смак, але він виглядає не надто привабливо. Але при температурі 15–20°C шоколад буде добре зберігатись принаймні шість місяців.

Масло. Високий вміст жиру в поєднанні з низьким вмістом води робить навколишнє середовище непридатним для росту бактерій. Тому масло безпечно «живе» при кімнатній температурі принаймні кілька днів.

Персики. Трохи зеленуваті персики найкраще зберігаються при кімнатній температурі. Тримайте їх немитими і хвостиком донизу. А стиглі фрукти можна поставити в холодильник на деякий час, але максимум на кілька днів: на холоді вони втрачають вологу та змінюють текстуру.

Хліб та інша випічка. Немає сенсу класти хліб у холодильник: у прохолоді він втрачає вологу набагато швидше, ніж при кімнатній температурі, й швидко черствіє.

Невідкриті соки та газовані напої. Вони добре зберігаються у відносній спеці та прохолоді. Якщо не було різких і частих змін температури, а упаковка не пошкоджена, то сік може зберігатися в шафці протягом кількох місяців.

Салямі. Найкраще зберігати в прохолодному та провітрюваному місці при темп. 10-15°С.

Нутела добре зберігається протягом трьох місяців у темній шафі при кімнатній температурі. У холодильнику вона стане твердою та непридатною для використання.

Яблука та груші. Холодне повітря всередині холодильника може знищити їхню хрустку текстуру. Краще просто залишити їх на столі. А якщо ви любите їсти холодні фрукти, то охолодіть їх безпосередньо перед вживанням.

У соліннях достатньо натрію - природного консерванту, який дозволяє тривалий час зберігати їх, навіть якщо банка вже відкрита. Єдина причина зберігати солоні огірки та помідори в холодильнику - якщо ви любите їсти їх холодним.

Часник. Найкраще зберігати його при кімнатній температурі в сухому темному місці з хорошою циркуляцією повітря. У холодильнику часник, як і багато фруктів та овочів, втрачає вологу. Крім того, це аж ніяк не перешкоджає його проростанню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також