Які світлодіодні лампи найнадійніші

441 0

Ми у соцмережах:

Які світлодіодні лампи найнадійніші

Світлодіоди досі вважаються найбільш економним і безпечним рішенням для роботи фар — головних і протитуманок. Попри чималу розповсюдженість галогенок та ксенону, водії вибирають саме LED-лампи — вони підходять до більшості автомобілів, і з ними немає таких труднощів у плані законодавства. Проте, як і з багатьма товарами, вся суть у підході виробника.

Найнадійніші ЛЕД-лампи за оцінками експертів

Покупців приваблює широкий асортимент, різноманітність моделей і додаткових функцій. У каталогах інтернет-магазинів представлено світлодіодні автолампи різної потужності освітлення, з додатковим розсіювачем або радіатором для активного охолодження. Варто звернути увагу на такі моделі:

  1. LED-лампа Narva T10. Лампи з холодним білим світлом та чіткою межею тіні. Вони якісно охоплюють навколишній простір, не стомлюючи очей. Вологонепроникна конструкція гарантує безпеку.
  2. Philips Ultinon Pro. Денне біле світло, яке не засліплює водіїв. Колірна температура 6000 К дає чітке яскраве освітлення. Робоча напруга становить від 12 В, що належить до середнього рівня енергоспоживання.
  3. ALED Т10. Елегантне рішення для оформлення габаритів. Модель продається комплектом, для ближнього та дальнього світла. Їх легко відрегулювати, щоб отримати максимальне охоплення простору.
  4. ALED T10 W5W. Світловий потік становить цілих 6000 люменів, що забезпечує потужний та яскравий потік. При цьому є чітка межа освітлення. Лампи не засліплюють зустрічних водіїв. Пляма світла не надто широка, проте захоплює узбіччя.
  5. Osram LEDriving SL. Компактна модель для фар або габаритів, яка забезпечує максимальну ефективність. Контури плями освітлення будуть нечіткими, зате виробник гарантує довгий термін служби. Вони чудово працюють на великих відстанях.

Загалом до переліку ввійшли лампи холодного білого світла, яке вечірньої та нічної пори вдало імітує денне освітлення. У рейтингу зібрано моделі на цоколі Н4, які легко встановлюються на більшість машин.

Як вибрати ЛЕД-лампи для авто

Під час вибору необхідно врахувати модель фари, адже вони відрізняються за типом цоколя. У деяких випадках можна обійтися перехідником, проте він збільшує габарити лампи, і конструкція поміститься не в кожну фару. Також має значення колірна температура та яскравість освітлення.

Хоча виробники стараються розробити моделі, які не сліплять зустрічних водіїв, може знадобитися додаткове регулювання. Ще враховують безпеку — лампа не має нагріватися, що забезпечується особливостями конструкції чи додатковим охолодженням.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також