Які терміни доставки вантажів з Китаю в Україну під час воєнного стану?

671 0

Ми у соцмережах:

Які терміни доставки вантажів з Китаю в Україну під час воєнного стану?

Китай є однією з тих країн, де працює величезна кількість виробництв. Тут багато компаній, які виробляють техніку, заводів, що спеціалізуються на різному обладнанні, фірм-виробників одягу та ще багато різних організацій. 

Всю цю продукцію вони активно продають в інші країни. Україна не є виключенням, тому доставка вантажу з Китаю завжди була актуальним питанням. Проте, з початком війни надання цієї послуги суттєво ускладнилось. Пропонуємо дізнатись, що саме змінилось, так які тепер терміни доставки з Китаю.

Яка наразі склалася ситуація з вантажоперевезеннями з Китаю?

Зараз перевозки з Китаю https://easycargo.ua/ достатньо доступні та пропонуються багатьма транспортно-логістичними компаніями. Проте, процес вже не такий простий та швидкий, яким був до початку повномасштабного вторгнення. Основні складнощі наразі полягають в тому, що транспортування залізницею повністю зупинено. Крім цього, логісти не можуть скористатись морським та авіаційним способом безпосередньо в Україну.

Проте, компанії, які працюють в цій сфері вже багато років, змогли знайти вихід в цій ситуації. Їхні фахівці налагодили ефективні маршрути транзитом через порти та аеропорти різних європейських міст. Найчастіше основними пунктами стають Туреччина та Польща. Рідше для цих цілей використовуються пункти в Болгарії та Румунії. Схема перевезень включає декілька етапів:

  • завантаження контейнерів у певному місті в Китаї;
  • перевезення до порту або авіаційного хабу в Європі;
  • перевезення вантажу на склади в Європі;
  • завантаження на автомобілі;
  • перевезення в Україну.

Ускладнення маршруту безпосередньо відображається на періоді транспортування вантажу в Україну. Наразі він трохи довший, ніж був до російського вторгнення.

Які особливості та терміни перевезень з Китаю в умовах воєнного стану?

Фахівці транспортно-логістичних компаній зараз можуть використовувати один з 2-х способів: морську доставку або авіаційне перевезення через європейські міста. Що стосується авіаційної доставки з Китаю, то цей варіант підходить для тих, кому потрібна найшвидший спосіб.

Адже, термін доставки вантажу з Китаю літаком наразі становить приблизно 16-19 днів. Все залежить від того, наскільки швидко проходить розмитнення вантажів та проходження контролю. Весь процес складається з декількох етапів:

  • збирання вантажу на складі в певному місті в Китаї (в цей час також відбувається оформлення всіх документів);
  • відправка контейнерів до аеропорту;
  • авіадоставка до європейського міста;
  • транзитне оформлення вантажів;
  • перевезення на склад;
  • завантаження на автомобіль;
  • перевезення в Україну.

Наступним етапом є доставка вантажу безпосередньо клієнту. Морські перевезення здійснюються за схожою схемою. Проте, термін доставки складає від 55 до 65 днів. Це пов’язано безпосередньо зі специфікою таких транспортних перевезень.

"Джерело: easycargo.ua"


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також