Які вітаміни підтримують жіноче здоров’я

666 0

Ми у соцмережах:

Які вітаміни підтримують жіноче здоров’я

Організм людини – багатофункціональна, складна система, яка піддається впливу низки зовнішніх чинників. У жінок свої особливості роботи гормональної, імунної систем, глобальну перебудову всіх процесів викликають періоди вагітності, лактації. Якщо ставитися до здоров'я по-споживчому, можна зіткнутися з погіршенням самопочуття, частими хворобами, прогресуванням хронічних патологій.

Дізнатися більше про вітамін Д3 та інші цінні для здоров'я речовини ви можете на сайті Olidetrim.com. У блозі постійно публікується актуальна, цікава інформація, яка може бути корисною для вас. Також огляд цінних для жіночого здоров'я вітамінів наведено далі в огляді.

Які є потреби у вітамінах у різному віці

У кожному віці жіночий організм має певні потреби в мінералах, вітамінах, амінокислотах. Тільки правильно підібрані комплекси або монопрепарати збережуть здоров'я, красу, дозволять залишатися бадьорою та підтягнутою, нормалізують стан гормональної системи, кісток, ін.

Рекомендації після 30 років

У віці після 30 потрібна додаткова вітамінна підтримка до стандартного раціону харчування:

  • Ретинол позитивно впливає на імунітет, органи репродуктивної системи, волосся, шкіру.
  • Аскорбінова кислота – необхідна для імунітету, високого рівня енергії, молодості та краси.
  • Токоферол – будівельний елемент шкіри, м'язів.
  • Вітамін Д для жіночого здоров'я потрібен у будь-якому віці, він відповідає за здоров'я кісток, репродуктивної, ендокринної, гормональної, імунної систем.

Для зручності рекомендовано приймати вітамінні комплекси. Вони містять різні компоненти в оптимальних пропорціях. Але за серйозних дефіцитів вітамінних комплексів недостатньо – потрібні монопрепарати у рекомендованих лікарем дозах. Кожна ситуація є індивідуальною.

Що потрібно організму після 40 років

Вітаміни для жіночого здоров'я після 40 приймають для пом'якшення симптомів пременопаузи та клімаксу, нормалізації гормонального фону, емоційного стану. Д3 відповідає за засвоєння кальцію, сприяє зміцненню кісток, зубів. Вітамін А підтримає волосся, шкіру, С – посилить вироблення колагену. Вітамін Е корисний для здоров'я та краси.

Рекомендації 50+

Вітаміни для жіночого здоров'я до 30 і після 50 потрібні різні. У першому випадку їх приймають для самозаспокоєння, профілактики або за рекомендацією лікаря, у другому – для турботи про своє здоров'я, запобігання багатьом захворюванням, у комплексній терапії вже наявних. Особливо потрібні для молодості та краси після 50 років такі вітаміни:

  • D3 – покращує вироблення інсуліну, зміцнює імунітет, кістки.
  • В12 - головний засіб від анемії.
  • Е – еліксир молодості та краси шкіри, дієвий засіб від зморшок, гарний спосіб покращити пам'ять.

До складу комплексів входять кальцій, омега-3, природний йод. Вони позитивно впливають на стан жіночого організму, тонізують, борються з патологічними процесами.

Що ще потрібно враховувати

За опитуваннями лікарів, найефективніші вітаміни для жіночого здоров'я, які були підібрані з урахуванням поточного стану, індивідуальних потреб. Завжди потрібно дивитися на спосіб життя, загальну активність. При високих фізичних, емоційних навантаженнях варто пити вітаміни групи В, D, А, С, РР, Е, мінерали та амінокислоти. Для визначення дефіцитів потрыбно здати аналіз у лабораторії.

Один із найважливіших вітамінів для жіночого здоров'я – це D3. Його складно отримувати у потрібних кількостях із продуктів харчування, тому лікарі рекомендують приймати БАДи. Вітамін Д3 від Олідетрим є лідером продажу в Україні, отримує високі оцінки від фахівців та пацієнтів. Придбати його можна без рецепта. Курсовий профілактичний прийом запобігатиме дефіцитам, а вони призводять до зниження рівня енергії, зменшення щільності кісток, частих хвороб, гормональних розладів. Будьте здорові!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також