Яких українців кличуть у Європу на роботу

2754 0

Ми у соцмережах:

Яких українців кличуть у Європу на роботу

Експерти повідомили, українців яких спеціальностей запрошують на роботу в Європі

 

Ринок праці в Україні та світі активізується вже до осені, прогнозують експерти з працевлаштування.

Водночас список найбільш затребуваних вакансій у різних країнах істотно відрізняється, йдеться в публікації "Сегодня".

На це впливає багато чинників, починаючи від економічних і політичних і закінчуючи географічними.

Так, за даними сайту пошуку роботи Jooble, в топі затребуваних професій в Україні - касири, водії (як таксі, так і далекобійники), бухгалтери, промоутери та охоронці.

Аналітики рекрутингового порталу grc.ua розповідають, що, як і раніше, найбільшу кількість вакансій українські роботодавці розміщували в профсферах ІТ, телекому, продажу, маркетингу, адмінперсоналу, виробництва та ін.

"Аналіз вакансій, які розміщували зарубіжні європейські роботодавці протягом 2020 року і передбачали працевлаштування іноземців (українців зокрема), свідчить, що хоча кожна країна має свої особливості, є й загальні тенденції.

Так, наприклад, до ТОП-5 вакансій у всіх аналізованих країнах увійшли такі профсфери, як ІТ, телеком і транспорт. У більшості країн також фігурують виробництво і будівництво. Досить активний попит на робочий персонал", – відзначили аналітики.

Популярні вакансії за кордоном

У Польщі роботодавці шукають електриків, сантехніків, опалубників, мулярів і різноробочих на виробництво. Також там мають попит водії, представники сфери ІТ, бухгалтери та будівельники.

У Німеччині шукають лікарів-інтернів, торгових представників, медсестер/медбратів, прибиральників і комірників. До речі, саме працівники медичної сфери в Німеччині одні з найбільш затребуваних.

В Італії ж перелік трохи інший. Там шукають кухарів на дому, операторів кол-центрів, консультантів з онлайн-продажу, журналістів і торгових агентів.

У Чехії потрібні оператори на виробництво, водії автомобілів (машини на складах для перевезення різних речей, матеріалів і т. д.), електрики, торгові представники і слюсарі.

В Угорщині потрібні електрики, охоронці, кухарі, менеджери з продажу і оператори в кол-центри.

Отож незважаючи на відмінності, і в Україні, і в Європі потрібні представники робочих спеціальностей, – підсумували експерти з працевлаштування.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також