Якими вакцинами від COVID-19 можна щепитися вагітним? - відповідь МОЗ

1076 0

Ми у соцмережах:

Якими вакцинами від COVID-19 можна щепитися вагітним?  - відповідь МОЗ

COVID-19 може стати особливо ‌небезпечним ‌для‌ ‌жінок,‌ ‌які‌ ‌готуються‌ ‌стати‌ ‌мамами. Хвороба може стати причиною передчасних пологів і ускладнень, а немовля може потрапити до реанімації. Від важкого перебігу COVID-19 захищають вакцини. Як пояснюють фахівці Міністерства охорони здоров'я України, вакцини є безпечними для вагітних, та їх можна вводити протягом будь-якого триместру. Не потрібно відкладати вакцинацію до пологів. Якщо ви вагітні та були щеплені раніше, вам слід зробити бустерну дозу.

Як пояснюють фахівці Міністерства охорони здоров'я України, вакцини є безпечними для вагітних, та їх можна вводити протягом будь-якого триместру. Не потрібно відкладати вакцинацію до пологів. Якщо ви вагітні та були щеплені раніше, вам слід зробити бустерну дозу.
 
 - Останні дослідження показали, що вакцинація майбутніх мам також дає захист новонародженим до 6 міс (https://bit.ly/3SpB1Ex). Для щеплення вагітних та жінок, які годують грудьми віддають перевагу мРНК-вакцинам — Comirnaty/Pfizer-BioNTech та Moderna. Але якщо їх немає, можна використовувати вакцину Janssen.
 
Перелік пунктів та центрів вакцинації від COVID-19 за посиланням – https://bit.ly/vaccinationpoints


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також