Який туалетний папір безпечний для здоров’я

967 0

Ми у соцмережах:

Який туалетний папір безпечний для здоров’я

Для більшості споживачів у туалетному папері є лише дві відмінності — колір та ціна. Сірий папір зазвичай коштує дуже дешево, білий — виглядає краще і коштує дорожче. Але насправді відмінностей такого паперу значно більше.

Туалетний папір виготовляється з целюлози, вторинної або змішаної сировини. Найдорожчий та якісний папір роблять із целюлози. Він розчиняється у воді та не забруднює каналізацію. У складі дорогого паперу немає свинцю та хлору, і він значно м’якший.

Папір, виготовлений з вторинної сировини, значно дешевший і щільніший. Відомо, що більшість людей користується саме низькосортним сірим туалетним папером. Постійне використання такого паперу може підвищити ризик виникнення подразнень, запалень та геморою.

На полицях магазинів є ще й ароматизований туалетний папір. Він найдорожчий. А в складі кислотно-лужний баланс перевищує нормальний рівень рH шкіри. А це, за словами вчених, нерідко призводить до запальних процесів.

І останній варіант — різнокольоровий туалетний папір. Він приваблює своїм виглядом, але і з ним варто бути обережнішими — у складі є барвники, які можуть викликати алергію чи подразнення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також