Який вибрати килимок для ванної та в душ

592 0

Ми у соцмережах:

Який вибрати килимок для ванної та в душ

Інтер'єр кожної ванної кімнати складається з деталей. Будь-яке підлогове покриття, яким би якісним і практичним воно не було, не зможе створити атмосферу затишку. Справитися з цим завданням допоможуть килимки для ванної. Вони допоможуть уникнути дискомфорту після виходу з теплого душу, ліквідувавши потребу ставати на холодний кахель.

 

Для того щоб вибрати якісний килимок у ванну, відповідний дизайну, варто звертати увагу на ряд критеріїв.

Призначення килимка

Підлогове покриття у ванній, виконане з плитки, каменю або ламінату має низку певних властивостей. Тому потрібно уважно підійти до питання вибору килимка.

До основних властивостей килимка відносяться:

  • забезпечення високого рівня безпеки. Килимки не є слизькими, на відміну від кахлю або каменю, тому виключають можливість ковзання мокрими ногами по підлозі. Також він захищає підлогу від пошкоджень, які можуть виникнути при падінні на неї різних предметів;
  • ізоляція статичного струму. Вода добре проводить струм, а килимок для ванної кімнати сприяє зниженню статичної напруги в ванних кімнатах, особливо там, де встановлено велику кількість електричних приладів;
  • декор інтер'єру. Вибравши правильну форму, матеріал і колір килимка, легко створити стильний дизайн ванної кімнати, в якій захочеться проводити все більше часу.

Килимки з синтетичних матеріалів

Популярністю користуються аксесуари, виконані зі штучних матеріалів. Серед них:

  1. Гума. Для їх виготовлення використовують високоякісну гуму. Килимки виходять надійними і гнучкими, а також мають тривалий строк служби. Вони не ковзають. Щоб уникнути появи грибка до складу матеріалу додають спеціальні компоненти, тому їх можна не сушити після кожного відвідування ванни.
  2. Акрил. Багатьом до душі акрил, так як такі килимки відповідають всім вимогам до підлогових килимків для ванн. Вони мають ряд переваг:
    • висока вологостійкість;
    • міцність;
    • стійкість до ультрафіолетового випромінювання і високих температур;
    • простота використання;
    • легкість догляду.

Їх можна мити руками або прати в машині, і не боятися деформації виробів і їх знебарвлення. Також вони приємні на дотик і швидко сохнуть, тому є гігієнічними і безпечними. Гумова або силіконова основа запобігає ковзанню. Якщо ви задумали оновити даний аксесуар в своїй вбиральні, можете вибрати новий килимок для ванной в Homemarket.

Килимки з натуральних матеріалів

Часто люди купують килимки для душової, виготовлені з натуральних матеріалів.

Дерево і бамбук - ці матеріали підкорюють покупців своїми технічними характеристиками і, в першу чергу, безпекою. Вироби з цих матеріалів екологічні і нешкідливі як для здоров'я людей, так і для навколишнього середовища. Матеріал для таких килимків не покривають хімічними реагентами. Вони відмінно вбирають вологу і володіють більш тривалим періодом експлуатації, ніж тканинні аксесуари. Крім того, бамбук має бактерицидні властивості і сприяє зниженню статичної напруги.

Мох - багато хто віддає перевагу придбанню в ванну кімнату килимків, виготовлених з натурального моху, вони досить м'які і приємні на дотик. Мохові вироби мають хорошу гігроскопічність, що запобігає появі підвищеної вологості у ванній кімнаті. Такі килимки на підлогу сприяють усуненню неприємних ароматів у ванній кімнаті. Єдиним їх недоліком є потреба в частому просушування. Сушити такі аксесуари варто після кожного прийому душу або ванни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також