Якщо алергія — на сонце

681 0

Ми у соцмережах:

Якщо алергія — на сонце

Бажання чимдовше погрітися під сонцем часто обертається висипаннями, сверблячкою, почервонінням шкіри — так проявляється алергічна реакція

Алергічна реакція може проявитися не відразу, а через півгодини і навіть 5–6 годин після того, як ви перебували на сонці. На шкірі з’являється висип, схожий на точки. Часто такий висип свербить, відчувається печіння. Але навіть з алергією на сонячні промені людина може не відмовлятися від звичного, активного способу життя. Тільки з однією умовою: час, проведений під відкритим сонцем, потрібно обмежувати.

Зверніть також увагу на те, що ви їсте і які ліки приймаєте. Викликати алергію під дією сонця може вино, цитрусові, морська риба, морепродукти, фрукти, селера. Якщо поїсти таких продуктів, а потім піти засмагати або просто опинитися під відкритим сонцем — результатом може стати висип на шкірі.

Це ж стосується й медикаментів, які ви приймаєте. Протигрибкові препарати, антибіотики, оральні контрацептиви (таблетки проти вагітності), ліки для лікування гіпертонії і серцевої аритмії, сечогінний — всі ці препарати сприяють фотоалергічній реакції.

Ще одна рекомендація — дізнайтеся, чи все гаразд з внутрішніми органами і гормонами. Перше, на що варто звернути увагу перед перебуванням на сонці, — це печінка. Цей орган — наш природний фільтр, а коли в роботі печінки відбуваються порушення, виведення токсинів з організму сповільнюється. Тоді концентрація цих самих токсинів у крові, відповідно, зростає. Під впливом сонця через кровоносні судини токсини можуть спровокувати фоточутливість шкіри й алергію. Часто алергія на сонячні промені з’являється у людей з ендокринними хворобами, особливо — якщо порушені функції щитовидної залози.

Перед виходом на сонце, а на пляж — особливо, не користуйтеся парфумами, дезодорантами, засобами для укладки волосся, лікувальними мазями для шкіри. Все це під впливом сонця може викликати алергічну реакцію. Перед виходом на сонце не наносьте на шкіру жодних кремів, косметики, крім SPF-захисту. Не проводьте пілінги і шліфування шкіри перед тим, як засмагати.

Перше, що потрібно зробити, якщо виникла шкірна реакція на сонячні промені — піти з сонця в тінь або в приміщення. Скоріше прийняти душ, випити багато чистої води. Якщо в найближчі 12 годин або добу немає поліпшень, то прийміть протиалергічний (антигістамінний) засіб, тільки уважно дотримуйтеся інструкції. У разі, коли алергічна реакція наростає, — не зволікайте з візитом до алерголога.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також