Якщо автомобіль не на парковці, то буде під вікнами багатоповерхівок

986 0

Ми у соцмережах:

Назарій Поліщук

Переповненість міст автомобільним транспортом є одним з основних викликів урбанізації у XXI столітті. Не виняток у цьому процесі й Рівне. Лише за минулий рік 26755 легкових автомобілів, ввезених з-за кордону, зареєстрували у сервісних центрах МВС на Рівненщині.

Влада міст, яка грамотно планує житлову забудову, обов’язково передбачає належні площі для розміщення транспортних засобів, з врахуванням динаміки їхнього збільшення. Адже це тягне за собою не тільки підвищення інтенсивності руху, створення заторів на дорогах, а й створює проблему їхнього зберігання, яка вимушено вирішується за рахунок розміщення автомобілів на прибудинкових територіях багатоповерхівок, що, в свою чергу, створює значні незручності для їхніх мешканців.

Найбільш оптимальним варіантом збереження власного автомобіля для мешканців багатоквартирних будинків є його розміщення на спеціалізованій автостоянці. Але незважаючи на те, що місць для зберігання автомобілів недостатньо в нашому місті, до Рівненської міської ради надійшов проєкт рішення про припинення права управління ЖКГ постійного користування земельною ділянкою на вул. Боярка, 36, яка використовується як парковка. Її площа майже 0,8 га, вона використовується як парковка КП «Інтелектуальні транспортні системи — Рівне», тут розміщується близько 200 транспортних засобів і 60 приватних гаражів.

Прийняття цього рішення унеможливить подальшу експлуатацію автостоянки за призначенням, відкриє схему для забудови цієї території багатоповерхівками та зумовить блокування проїздів існуючих багатоквартирних будинків району Боярки, заставленими автомобілями їхніх мешканців, яких ніде буде зберігати.

Зі свого боку додам, що як депутат Рівненської міської ради та голова профільної комісії міського господарства зроблю усе можливе, аби власники кількасот автомобілів району Боярки мали безпечне місце для їхнього зберігання, а прибудинкові території прилеглих багатоповерхівок не були заблоковані автомобілями їхніх мешканців.

Назарій ПОЛІЩУК,
депутат Рівненської міської ради,
голова Рівненської обласної організації
політичної партії «ПРОПОЗИЦІЯ».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також