Якщо батько не працює і не служить в ЗСУ, допомогу сім’я не отримає

3757 0

Ми у соцмережах:

Якщо батько не працює і не служить в ЗСУ, допомогу сім’я не отримає

З 1 березня держава автоматично продовжує на пів року виплати для переселенців. Та не для всіх. Багатьом доведеться знову подавати документи і доводити, що мають право на таку допомогу. Інакше — доведеться самим себе забезпечувати. Деякі рівненські депутати пропонували звернутися до Кабміну, щоб такі виплати продовжували до кінця воєнного стану. Однак голосів на підтримку ініціативи не вистачило.

Оксана Майборода, депутатка міської ради:

— Багато людей з 1 березня позбавлені можливості отримати ці соціальні виплати, і є велика потреба продовжити їх. Це люди, які втратили житло і майно, приїхали сюди і всі гроші в них ідуть на оренду житла, оплату комунальних послуг. Логіка уряду така, щоб ці кошти, які виплачують на руки, передати нібито на заходи з інтеграції в громаду. Але дуже важливо, щоб це робили після закінчення воєнного стану.

Олена Петрик, директорка міського департаменту соціальної політики:

— Зараз всі внутрішньо переміщені особи повинні звернутися до органів соцзахисту, подати заяву і документи для підтвердження права на отримання виплати. Йдеться про дві тисячі гривень на дорослих і три тисячі на людину з інвалідністю або на неповнолітню. В Рівному є 18 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з яких 8400 — це отримувачі допомоги, бо допомога платиться на сім’ю. Тобто на дітей платиться мамі.

Наразі буде продовжено виплату людям з інвалідністю першої та другої групи, пенсіонерам, в яких дохід менш як 9444 гривень, сім’ям з маленькими дітками — за умови, що батько або працює, або в ЗСУ. Бо якщо батько не працює, виплата допомоги буде припинена.

Загалом маємо індивідуальний підхід практично до кожної родини, бо буде враховуватися саме момент уже влиття у нашу громаду. Так само громадяни, які були з 2014–2016 переміщені в нашу громаду, теж не підпадають під виплати, бо десять років вже проживають у нас.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також