Якщо «без перешкод» — то 2,5 тисячі доларів

2427 0

Ми у соцмережах:

Якщо «без перешкод» — то 2,5 тисячі доларів

У Рівному знову затримали хабарника. Заступник начальника регіонального відділення Фонду держмайна в Рівненській області Ігор Боліщук разом з рівненським приватним підприємцем Олексієм Хандрусем вимагав у іншого підприємця 2,5 тисячі доларів. За це обіцяв «не створювати перешкод» при придбанні двох державних складів на Дубенщині.

За словами військового прокурора Рівненської області Юрія Табаки, затримали хабарника разом з представниками Рівненського управління захисту економіки 2 березня за місцем проживання держслужбовця у Рівному. Проте де саме — у кімнаті, власником якої він є, чи у квартирі на 57 кв. м, яка зареєстрована на його дружину, — не уточнюється. Також був затриманий керівник приватного підприємства, який виступав у цій справі посередником. З власних достовірних джерел «РВ» стало відомо, що це директор агентства нерухомості ПП «Оцінка і Консалтинг» Олексій Хандрусь. Його офіс знаходиться на вулиці Драгоманова, 26; офіційним власником фірми є, очевидно, син підприємця — Хандрусь Дмитро Олексійович.

— Під час обшуків у них було виявлено дві тисячі доларів, — розповів прокурор Табака. — Це друга частина неправомірної матеріальної вигоди, яку вони вимагали у приватного підприємця за те, щоб не створювати йому додаткових перешкод при купівлі двох об'єктів нерухомості державної власності у Дубенському районі. Мова йде про нежитлові приміщення.

Підприємець, якого не назвали, сам звернувся із заявою до військової прокуратури, поскаржившись на вимагання хабара. Кримінальне провадження за його заявою відкрили 29 січня. Протягом місяця слідчі контролювали розвиток подій, підприємець встиг вручити гроші держслужбовцю та його посереднику у два етапи: спершу 500 доларів, а 2 березня ще дві тисячі.

«Компетентний і принциповий у роботі, оперативний у прийнятті рішень. Толерантний з людьми… життєве кредо: «Повага до людей є повагою до самого себе» — ідеться в його біографічній довідці на офіційному сайті регіонального відділення Фонду держмайна в Рівненській області.

— Він працює у нас уже 13 років, — розповів начальник регіонального відділення ФДМУ Кирило Бережнюк. — Це мій єдиний заступник. У суботу в нього в кабінеті провели обшук, вилучивши документи по двох об'єктах нерухомості державної власності. Це нежитлові складські приміщення, які належали Дубенському цукровому заводу, проте не увійшли до статутного капіталу підприємства. Один з об'єктів вже два тижні як проданий. Не скажу, кому саме. Але дізнавшись, що на цю нерухомість знайшовся покупець, я зітхнув з полегшенням, бо ми не могли її продати роками.

Щодо того, що буде з посадою заступника, то будемо очікувати рішення суду. Якщо Ігоря Боліщука відсторонять, то Фонд держмайна у Києві вирішить, хто виконуватиме його обов'язки. Проте може статися й так, що завтра він повернеться на займану посаду. Рішення приймають суд і військова прокуратура.

Після затримання Ігоря Боліщука разом із подільником заарештували і відправили у львівське СІЗО. Оскільки розслідуванням займатиметься ГУ НП в Львівській області, а процесуальне керівництво здійснюватиме військова прокуратура Західного регіону, головний офіс якої також знаходиться у Львові. У цьому СІЗО чиновник та підприємець-посередник перебуватимуть 60 діб, якщо не внесуть заставу — 140 тисяч гривень кожний. За словами п. Табаки, судити його будуть на Рівненщині.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також