Якщо часто вночі бігаєте в туалет — винна сіль

1282 0

Ми у соцмережах:

Якщо часто вночі бігаєте в туалет — винна сіль

Людям, які прокидаються вночі через потребу сходити в туалет, можливо, варто скоротити споживання солі, вважають японські лікарі. Адже дослідження, яке вони проводили на добровольцях, засвідчило, що скорочення споживання солі сприяє меншому сечовипусканню.

сон и силь Із цим симптомом під назвою ніктурія переважно стикаються люди старші 60 років. Потребу вставати уночі, щоб спорожнити сечовий міхур, відчувають більше половини чоловіків і жінок. Це призводить до порушення сну, а також до стресу, втоми і дратівливості.

Можливо, це просто старіння?

З віком в організмі людини справді відбуваються гормональні зміни, через які у нічний час виділяється більше сечі. У чоловіків передміхурова залоза часто починає рости з віком. Збільшена простата може тиснути на канал, яким проходить сеча, і через це зростає потреба в сечовипусканні. Втім, ніктурія може бути також ознакою й інших проблем зі здоров'ям, таких як діабет та хвороби серця.

Скільки солі — забагато?

Дорослим рекомендують з'їдати не більше 6 г солі на день. Діти повинні їсти менше — 2 г солі для дітей віком 1-3 роки, і до 5 г для 7-10 річних. Після 11 років діти можуть їсти до 6 г солі.

В якій їжі багато солі

Хліб і зернові сніданки можуть містити більше солі, ніж ви думаєте. Бекон, шинка, сир, чіпси і соуси також мають високий вміст солі. Під час купівлі харчів звертайте увагу на упаковку: там має бути вказана кількість солі на 100 г. Високий вміст солі — це понад 1,5 г на 100 г.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також