Якщо чавкати й їсти руками, то смачніше і корисніше

883 0

Ми у соцмережах:

«Ми все робили неправильно», — сказав Чарльз Спенс, професор експериментальної психології.

Всі ми знаємо, що це дуже негарно і неввічливо — їсти з відкритим ротом, тому звикли жувати повільно і не плямкати. Експерт Оксфордського університету закликає забути про ці норми, адже тільки порушуючи ці правила, ми можемо насолодитися повним смаком їжі!

Жування з відкритим ротом насправді може допомогти вивільнити більше летких органічних сполук, сприяючи кращому засвоєнню їжі. М’ясо, фрукти та овочі містять леткі органічні сполуки, такі як складні ефіри, кетони, терпеноїди та альдегіди. Вони надають страві характерного аромату і особливого смаку. Коли вони потрапляють у певну частину носа, активізуються нюхові сенсорні нейрони, які безпосередньо з’єднуються з мозком і посилюють наше сприйняття їжі.

Але звук чавкання також важливий! Професор Спенс сказав: «Коли справа стосується звуку, ми любимо шумну їжу — подумайте про хрустку їжу. Яблука, чіпси, панірування курки — все це збуджує апетит. Але щоб краще почути хрускіт яблука, картопляної скоринки, морквяної палички, крекеру, хрусткого хліба або жмені попкорну, ми завжди повинні відкинути свої манери і жувати з відкритим ротом».

Експерт також каже, що ми можемо їсти руками, щоб краще відчувати її смак:

«Наш дотик також відіграє життєво важливу роль у сприйнятті їжі на смак. Відчуття гладкої, органічної текстури шкірки яблука в нашій руці перед тим, як відкусити його цілком, ймовірно, сприятиме глибшому сприйняттю соковитості, солодкості та хрускоту цього першого шматочка».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також