Якщо коричневою стане вода — цукор фарбований

1553 0

Ми у соцмережах:

Коричневий цукор роблять не з цукрового буряку, а з цукрової тростини. Це цукор нерафінований, тобто неочищений, саме тому в ньому зберігаються корисні речовини — калій, магній, фосфор, залізо, цинк і кальцій.

Щоб визначити його якість, покладіть ложку цукру в склянку з чистою теплою водою і не розмішуйте. Натуральний тростинний цукор залишиться коричневим. Якщо ж коричневою стане вода, значить, це білий цукор, пофарбований в коричневий колір. Фарбувати буряковий цукор харчовими фарбниками і продавати під виглядом тростинного заборонено законом. Великим виробникам це й не потрібно — у них є інший, дозволений спосіб. Можна взяти білий буряковий цукор і викупати його в тростинній патоці. Цукор, зроблений за цією технологією, може гордо носити ім’я тростинного — прискіпатися немає до чого. Собівартість такого тростинного цукру в 1,5 раза нижча — для виробника велика економія. Зовні цей цукор виглядає точно так, як і неочищений тростинний. Але є одна відмінність: на думку експертів, користі від такого цукру немає жодної, сумарний вміст мікроелементів у ньому нікчемний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також