Якщо не вистачає власних кімнат

143 0

Ми у соцмережах:

Якщо не вистачає власних кімнат

Кожній людині, яка живе з родиною, хочеться мати свій власний куточок. Втім, і в наш час трапляється так, що у квартирі бракує власних кімнат для кожного. Наприклад, сестри ділять одну кімнату на двох. Діти виростають, і потреба в індивідуальному просторі стає ще більш нагальною. Буває ще й таке планування квартир, коли для того, аби потрапити з власної кімнати до кухні чи вбиральні, треба пройти через кімнату іншого члена родини.

Втім, є багато простих ідей, як без ремонту та особливих зусиль зонувати велику кімнату на маленькі або у невеличкій створити персональний закуток.

Для цього використовують не тільки класичні ширми, які можна переставляти і складати — вони є в продажу різного стилю. Популярними є також відкриті стелажі, вбудовані перегородки, наприклад, з розсувними дверима.

Перегородки можна зробити з тонованого скла, цупкої тканини, з різьбленого дерева, металу у вигляді кованої решітки або ж поєднуючи ці матеріали. Бюджетний і універсальний матеріал для перегородок — гіпсокартон, він легко обробляється, тому з гіпсокартону можна створювати перегородки будь-якої форми.

Часто використовують для відокремлення простору штори, які, залежно від щільності, також можуть поглинати звук.

Будь-яка книжкова шафа може слугувати як кімнатна перегородка. Щоб максимально ефективно її використовувати, обирайте шафу з відкритою задньою стінкою, яка пропускатиме світло і забезпечуватиме доступ до полиць з обох боків.

Так само можна використати велику шафу для одягу, встановивши обабіч вхідних дверей.

Динамічну перегородку створюють підвісні рослини. Вибирайте рослини з в’юнкими стеблами або ліани, щоб збільшити рівень приватності. Ще один спосіб заповнити «рослинну стіну» — це підвісити рослини на різній висоті для більшої щільності.

Якщо правильно вибрати перегородку, то вона може стати й вдалим доповненням інтер’єру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також