Якщо немає ліків

1188 0

Ми у соцмережах:

Якщо немає ліків

Деякі продукти і не тільки здатні замінити ліки, коли їх не можна придбати в аптеках.

Ложка меду краще за будь-які ліки допоможе впоратися з нападами кашлю, він одночасно пом’якшує та знімає подразнення у горлі.

Лід — знімає гострий біль (у суглобах, сухожиллях). Охолодження (не більш ніж на 5 хвилин) може допомогти зменшити біль та зняти набряклість.

Сіль та сольовий розчин — при нежиті або від пилу. Промивання водою з додаванням солі — прекрасний засіб від нежиті, що ефективно і швидко знімає закладеність носа.

Алое має сильну протизапальну дію, сприяючи природному охолодженню шкіри та утриманню вологи. Рани ця рослина загоює досить швидко. І, як додаткова перевага, алое містить лактат магнію, хімічну речовину, що зменшує свербіж та подразнення.

Столова ложка цукру при гикавці — механізм впливу цукру на діафрагмальний нерв досі не вивчений, проте допомагає цукор відразу, особливо дітям.

Чорнослив — дієві та смачні ліки, які з давніх-давен застосовуються для боротьби із запорами. Ефективність вживання чорносливу пов’язана з комплексним впливом на стінки кишечнику. У ньому підвищується кількість жовчі та жовчних кислот, що прискорює перистальтику товстої кишки та посилює секрецію рідини.

Найпростіший спосіб лікування ячменю — використання заварки запареного чорного чаю (також підійдуть використані чайні пакетики). Прикладати заварку (або чайний пакетик) до хворого місця тричі на день.

Сода — від печії, профілактика атеросклерозу (чверть ложки соди на пів склянки води). Вона нейтралізує надлишок кислоти в шлунку, і поліпшення настає за лічені хвилини. Соду слід використовувати лише тоді, коли немає інших ліків.

Активна фізична робота — від тривоги та паніки. Фізичні навантаження дуже часто допомагають впоратися з тривожністю не гірше за дихальні практики.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також