Якщо поганий кровообіг

7995 0

Ми у соцмережах:

Якщо поганий кровообіг

Незбалансоване харчування, сидяча робота і шкідливі звички — все це може стати причиною поганого кровообігу. А тим часом правильна циркуляція крові необхідна організму для росту клітин, живлення органів киснем і просто здорового зовнішнього вигляду. За якими симптомами можна визначити, що кровообіг в організмі порушено?

Оніміння та поколювання кінцівок

Вони можуть бути викликані різними причинами: травмами, тромбами, хворобами вен. Але всі вони нерозривно пов'язані з порушенням кровообігу. При появі такого симптому недостатньо просто розробити ногу або руку, щоб прогнати неприємні відчуття, потрібно звернутися за допомогою до лікаря.

Зміна кольору шкіри

Стривожитися варто, якщо шкіра на деяких ділянках тіла набула блідо-жовтого або блакитного відтінку, що відрізняється від загального тону.

Короткочасний і раптовий біль і слабкість у м'язах

Особливо якщо це стосується м'язів ніг. Медики називають цей симптом переміжною кульгавістю (при цьому людина справді починає кульгати, тому звична хода викликає больові відчуття в нозі).

Холодні кінцівки

Медики стверджують, якщо кінцівки залишаються холодними навіть у спекотну погоду, це може бути пов'язано з поганим кровообігом.

Зміна режиму сечовипускання

Якщо до нирок надходить недостатня кількість крові, незабаром режим сечовипускання порушується і позиви сходити в туалет виникають все рідше. Здорова людина, яка випиває в день близько 2 літрів води, ходить у туалет 6?7 разів на добу. Залежно від складу і кількості напоїв допустимими вважаються також 4?10 разів. Але якщо при нормальному споживанні рідини ви стали ходити в туалет менше 3 разів на день, варто задуматися.

Проблеми з нігтями на ногах

Медики стверджують, що саме недостатній приплив крові може стати причиною проблем з нігтями на ногах. Варто зазначити, що цей симптом спостерігається, навіть якщо нігті на руках виглядають і ростуть як зазвичай.

Порушення статевого життя

Оскільки відчуття збудження з'являється у людини завдяки притоку крові до статевих органів, у чоловіків і жінок з поганим кровообігом можуть з'явитися проблеми в ліжку. Вирішувати їх потрібно не за допомогою таблеток, що підсилюють лібідо, а за допомогою зміни способу життя з обов'язковим візитом до лікаря.

Якщо ви виявили у себе ознаки порушення кровообігу, потрібно змінити свій спосіб життя — стежити за раціоном, займатися спортом, кинути курити і вживати алкоголь. Але в будь-якому разі необхідна допомога фахівця. Адже порушення кровообігу не виникає саме по собі й часто пов'язане з більш серйозними проблемами в організмі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також