Якщо ця пігулка не допомагає, не збільшуйте дозу

565 0

Ми у соцмережах:

Якщо ця пігулка не допомагає, не збільшуйте дозу

Парацетамол є одним з найпопулярніших болезаспокійливих засобів у світі. Цей препарат можна безпечно використовувати для лікування несильного болю та лихоманки. Проте вчені відзначили, що навіть при призначенні лікарями більш високої дози парацетамолу люди часто ним отруюються. Цей препарат може серйозно ушкодити печінку.

Одна з проблем з парацетамолом полягає в тому, що він не ефективний для всіх пацієнтів або проти всіх форм болю. Якщо ліки не допомагають полегшити симптоми, може виникнути спокуса збільшити дозу, не порадившись з лікарем. Ось у чому справжня проблема, — пояснює Андреа Берден, фармакоепідеміолог.

Багато людей не розуміють, що кожна таблетка парацетамолу, яку ви проковтуєте, накопичується в організмі. Це означає, що прийом лише кількох додаткових 1000 міліграмів таблеток може стати передозуванням.

— Ми визнаємо, що знеболювання є складним завданням, а інші ліки можуть мати серйозні побічні ефекти. Але якщо парацетамол не дає бажаного ефекту, важливо не приймати більше таблеток. Замість цього люди повинні звернутися за професійною медичною консультацією, щоб знайти кращий терапевтичний варіант, — говорить Берден.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також