Якщо у вас хронічний стрес…

1585 0

Ми у соцмережах:

Якщо у вас хронічний стрес…

Багато людей постійно перебувають в емоційному напруженні. Виною тому недосипання, аврали на роботі, проблеми в сім'ї тощо. Як з'являється стрес? Емоційні проблеми змушують працювати органи просто на знос, вони можуть позначитися на організмі по?різному.

Досить часто стрес і головний біль «ідуть поряд». Якщо ви протягом дня нервуєте на роботі, то не дивуйтеся, що тривожність призведе до сильних головних болів до вечора. Біль може посилитися після випитої чашки кави, склянки газованого або спиртного напою. Зняти напругу і знизити неприємні симптоми допоможе масаж потиличних м'язів.

За постійний стрес ми часто розплачуємося порушеннями сну. Адже непросто швидко і спокійно заснути, якщо нас переслідують погані думки. Налагодити режим допоможуть чай з травами і дихальна гімнастика. Також помічною буде склянка теплого молока, випита за годину до сну.

До стресових ситуацій, як відомо, дуже чутливе волосся. Через емоційні проблеми воно стає слабким, може з'явитися себорея. Відновити його допоможе вітамін В і спеціальні маски, бажано домашні.

Поява прищів на обличчі також може свідчити про те, що організму потрібно дати відпочити. Гормон кортизол, який організм виробляє під час тривалих стресів, змушує безперервно працювати сальні залози. Щоб повернути шкірі красу, намагайтеся спати спокійно, добре харчуватися і грамотно підбирайте косметику.

Стреси негативно позначаються й на імунітеті. Зверніть увагу на те, як часто хворіють емоційні люди. Річ у тім, що перевантажений організм просто не в змозі боротися з вірусами. Тому більше гуляйте, бажано в парку або лісі, станьте активнішими. І незабаром помітите, що застуди вже не так часто до вас «прилипають».

Після емоційних переживань може з'явитися дискомфорт у ділянці живота, особливо, якщо ви любите заїсти стрес чимось солоденьким. Це може призвести не лише до зайвої ваги, а й ожиріння печінки і діабету. Відмовтеся від шкідливих солодощів або замініть їх сухофруктами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також