Якщо в оселі холодно…

821 0

Ми у соцмережах:

Якщо в оселі холодно…

Щоб підтримувати комфортну температуру в оселі й не мерзнути, варто скористатися такими простими порадами.

Головне – дотримуйтеся правила багатошаровості: одягайте одразу кілька теплих речей  (термобілизну, штани з натуральних тканин, в’язані речі, теплі шкарпетки тощо).

Ізолюйте приміщення. Дуже важливо не дати теплу «виходити» з приміщення. Найпростіше, що можна зробити самому – перевірити, чи не тягне холодом з дверей та вікон, і утеплити їх. Також важливо памʼятати: все, що стоїть впритул до батарей, перешкоджає розповсюдженню тепла.

Відмовтеся від алкоголю. Він не зігріває взагалі, а дає лише уявне відчуття тепла. Під час вживання алкоголю розширюються судини, і кров приливає до поверхні тіла, водночас внутрішні органи тепло втрачають. Саме тому вживати алкоголь для зігрівання тіла не можна.

Вживайте гарячі напої та їжу. Гарячий чай, кава, супи допоможуть зігрітися. Подбайте про якісний термос.

Використовуйте грілку. Щоб зігріти постіль і зігрітися самому, можна налити гарячу воду в грілку або пластикову пляшку, замотати в рушник і покласти в ліжко. Але надійно закрийте кришку та не притуляйтеся відкритими частинами тіла до грілки, щоб не обпектися.

Виконуйте фізичні вправи. Рух – найкращий спосіб зігрітися. Навіть проста руханка на 15-20 хв. допоможе побороти холод.

Використовуйте природне тепло. У сонячну погоду відкривайте штори – це додасть оселі кілька градусів тепла. Вночі варто закривати штори, щоб запобігти охолодженню приміщення. Штори не повинні закривати батареї.

У жодному разі не використовуйте духовку і газову кухонну плиту для обігріву оселі! Це може призвести до отруєння чадним газом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також