Яку квартиру купити для здачі в оренду?

448 0

Ми у соцмережах:

купити для здачі в оренду

Один з найпопулярніших варіантів капіталовкладення – покупка житлової нерухомості під її подальшу здачу. Однак щоб оренда квартири в Києві приносила реальний дохід її власнику, потрібно підійти до придбання житла із відповідальністю.

Що вибрати?

Помилкою буде купувати квартиру, вибираючи її за критеріями, що важливі вам. Орієнтуватися треба на цільову аудиторію – тих, хто шукає варіанти зняти квартиру в Києві. Ідеальним варіантом буде житло в межах пішої доступності до станцій метро, ??в безпосередній близькості від бізнес-центрів, ділових комплексів, а якщо ви плануєте здавати житло подобово переважно для туристів – то в історичному центрі міста. Для довгострокової здачі не слід розглядати передмістя: приїжджі відразу прагнуть зняти що-небудь подорожче, але в столиці.

З різних варіантів за площею та кількістю кімнат популярні «одинички» до 35 квадратних метрів, «двушки» до 50 квадратів, а також мініатюрні студії. Ексклюзивне житло в форматі лофтів, мансард, пентхаусів раніше користувалося популярністю серед забезпечених іноземних гостей, але останнім часом знайти орендаря для такого приміщення дуже складно.

Кому будемо здавати квартиру?

Це також дуже важливе питання, його слід продумати заздалегідь, ще до покупки житла. Наприклад, студентам або трудовим мігрантам не важливий дизайнерський ремонт. Такі мешканці бажають зняти квартиру в Києві таку, де є спальні місця, плита, холодильник, пральна машина, набір необхідного посуду. Кондиціонер та посудомийна машина підвищують рівень комфортабельності житла, але автоматично піднімають орендну плату, що не завжди влаштовує потенційних квартирантів. А сімейні пари з дітьми зазвичай шукають двокімнатні квартири, розташовані в безпосередній близькості від дитячих садків та шкіл.

Новобудова чи вторинний ринок?

Практика оренди квартир в Києві показує: наймачеві зазвичай все одно, вторинне це житло або новобудова. Орендна плата вкрай рідко залежить від віку будинку – на неї впливають інші чинники: місце розташування, наявність поруч розвиненої інфраструктури, стан самих приміщень. Різниця є швидше для самого майбутнього орендодавця: нову квартиру доведеться попередньо привести в належний стан, а «вторинку» можна буде здавати відразу: сьогодні багато хто продає квартири вже із технікою та меблями, це майно вже включено до первісної вартості. Важливо лише враховувати район: в старих будинках, що розташовані у спальних районах, знаходяться наймалоприбутковіші квартири. Вигідніше купувати нерухомість в нових житлових комплексах в промзонах столиці, що освоюються забудівниками.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також