Ялинка, куплена торік майже за мільйон, залишиться на складі в Рівному

909 0

Ми у соцмережах:

Ялинка, куплена торік майже за мільйон, залишиться на складі в Рівному

Цієї зими на майдані Незалежності у Рівному чи не вперше за багато років не ставитимуть велику святкову ялинку. Попри те, що саме штучне дерево за 942 тисячі гривень було куплено ще торік. Міська влада, традиційно порадившись із рівнянами, вирішила, що ялинка у воєнний час буде недоречна. Тим більше на майдані, де так часто лунає «Пливе кача» за полеглими у боях захисниками.

Щоб дізнатися думку рівнян, міський голова Олександр Третяк провів опитування в соцмережах. На вибір пропонував три варіанти: ставити на майдані Незалежності, бо людям потрібні хороші емоції, ставити в парку ім. Шевченка або ж не ставити взагалі, бо війна — не час для веселощів. Зрештою, більше половини рівнян обрали останній варіант.

Тож шукати святковий настрій охочим доведеться деінде. Наприклад, біля великих торгових центрів, де щороку вже традиційно ставлять свої ялинки, які часом бувають навіть гарнішими та креативнішими за «офіційну». Однак і тут поки невизначеність: керівники більшості міських ТРЦ ще у роздумах — чи на часі такі розваги? Особливо, якщо через обстріли рашистів місто знову може позбутися електроенергії на невизначений час. А думати про економію електроенергії доводиться уже. Єдине місце у Рівному, де ще в листопаді панує новорічна атмосфера, — торговий зал «Епіцентру», — там, окрім великої ялинки, відвідувачів тішать гірлянди, ялинкові прикраси та інший святковий декор.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Я категорично проти встановлення ялинки на майдані Незалежності, там, де ми прощаємося із нашими військовослужбовцями. Але щоб прийняти правильне рішення, звернувся до рівнян. У голосуванні взяли участь 38406 рівнян, і 56% з них (а це 21539 осіб) висловилися проти, чим підтвердили правильність моєї позиції. Цьогоріч ми маємо максимально всі сили зосереджувати на підтримку ЗСУ, максимально об’єднуватися у заходах з енергозбереження. Сподіваюся, що попри відсутність ялинки в місті все одно буде панувати хороший настрій, атмосфера Різдва Христового і Нового року.

Олександр Оверчук, директор ТРЦ «Злата Плаза»:

— Щороку ми одними з перших в місті ставили святкову ялинку. Поряд зазвичай розміщувався ярмарок. Але в якому форматі це буде тепер — поки не можу сказати. Чи буде той ярмарок для місцевих виробників і чи взагалі варто ставити ялинку? Думаю, до наступного понеділка уже будемо мати якесь рішення.

Тарас Максименко, керівник ТРЦ «Happy Mall»:

— Ялинку, що тішить мешканців мікрорайону «На Щасливому», на тому місці ставлять уже не перший рік. Але це була би перша зима, коли вона стояла би при уже відкритому торговому центрі «Happy Mall»… Однак чи буде вона цього року — досі міркуємо.

Віктор Прусак, керуючий ТРЦ «Екватор»:

— Зовні святкову ялинку цього року точно ставити не будемо. А от чи з’явиться ялинка і святкові прикраси всередині торгово-розважального центру — теж поки радимося. Бо наразі працюємо в обмеженому режимі задля збереження електроенергії.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також