Ялинка Третяка — вже другий рік на складі

2262 0

Ми у соцмережах:

Ялинка Третяка — вже другий рік на складі

Традиційні зимові свята цього року розпочнуться раніше. Через перехід на новий календар День святого Миколая тепер припадає на 6 грудня, а не на 19-те. Так само й Різдво чимало вірян відзначатимуть 25 грудня, разом з усім християнським світом. Лише дата Нового року залишається незмінною. Тим часом, перші приготування до свят уже можна помітити у магазинах та кафе: на вітринах потрохи з’являються штучні ялинки, новорічні інсталяції, іграшки та інший крам на святкову тематику.

Та все ж символом новорічних свят завжди була велика прикрашена міська ялинка. Щороку головна ялинка Рівного з’являлася на майдані Незалежності, а менші дерева прикрашали локації в інших частинах міста. Торік її не було — через війну, а світлодіодні фігури взагалі перенесли до парку ім. Шевченка. Як буде цієї зими?

До слова, купувати нове святкове дерево місту не доведеться. Бо десь на складах уже зберігається штучне, закуплене ще за часів Третяка — обійшлося воно бюджету у понад 900 тисяч гривень.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Ми ще не знаємо, чи будемо ставити цього року у Рівному головну святкову ялинку і де саме її можуть розмістити. Наразі ніякого розпорядження чи обговорень з цього приводу не було. Та якщо дадуть команду ставити, нічого закуповувати уже не треба — маємо ялинку, іграшки до неї, ілюмінацію. Все лише чекає свого часу.

Тим часом новорічний настрій уже можна відчути у торгових центрах. Як і щороку, однією з перших в місті починає працювати новорічна зона в «Епіцентрі» на вулиці Кулика-Гудачека — там уже продають святкову ілюмінацію, ялинки, декор та іграшки. Є там і фотозона, цього року вона патріотична — можна сфотографуватися з синьо-жовтими крилами за спиною. Біля ТРЦ «Злата Плаза» у центрі Рівного встановили яскраву карусель. Можливо, невдовзі на площі поряд з’явиться і ялинка. А перші привітання діти зможуть отримати у парку історичної реконструкції «Оствиця» на березі Басівкутського озера — там з 19 листопада діятиме резиденція святого Миколая, де обіцяють навчити традиційних колядок та частувати смаколиками з печі, як у давнину.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також