Янукович підозрюється у новому шахрайстві: інформація від ДБР

687 0

Ми у соцмережах:

Янукович підозрюється у новому шахрайстві: інформація від ДБР

Колишній президент України, який вважається втікачем, Віктор Янукович, став підозрюваним у створенні нового злочинного угруповання. Про це повідомив слідчий Державного бюро розслідувань. На сайті Новинарня запропоновано докладну інформацію.

Екс-президент звинувачується у багатьох злочинах. Він незаконно залишив країну та довго залишався «у тіні», після чого був виявлений відомчими органами. На нього складено багато кримінальних справ. Розслідування досі не закрито, але нова інформація вразила всіх, хто мав відношення до Януковича.

Правопорушення екс-президента

5 листопада, у п’ятницю, прес-служба описала версію, яку запропонував слідчий. Віктор Янукович створив власну групу, яка скоїла злочини. До угрупування увійшли багато високопосадовців, які займали пости раніше. Це працівники таких органів, як СБУ, МВС, збройних сил України. Їх підозрюють у кримінальних порушеннях різного ступеня тяжкості. Порушення було проведено під час масових акцій, особи підтримували протестувальників. Протести проходили у 2014 році у Києві, з 18 по 20 лютого. Серед правопорушень виявлено:

  1. Терористичні дії, мета яких – налякати місцевих жителів, у результаті багато хто загинув.
  2. Тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, які завдали учасники протестів. Було проведено навмисні вбивства та спроби до вбивства. Для цього використовувалася вогнепальна зброя та інші засоби.
  3. Перевищення службових повноважень, яке полягало у насильстві. Використовувалася різна зброя та спеціальні засоби. В результаті були порушені права та інтереси громадян країни, юридичних осіб, державні інтереси та майно.
  4. Проведення демонстрацій та мітингів, які заборонені законом.

У зазначений період багато отримали тілесні ушкодження (близько 800 осіб), ступінь тяжкості різна. Загинуло 76 людей. У заяві зазначено, що підозру у скоєних злочинах у документованому вигляді було відправлено за місцем проживання колишнього президента. Копії паперів отримали адвокати та інші особи, які захищають Януковича.

Що вирішить суд – доки під питанням. Буде проведено багато розслідувань, які покажуть, дійсно чи ні це угрупування виконувало завдання Януковича. На даний момент екс-президент не виходить на зв’язок, тому спілкування можливо лише з його захисниками. Відомчі органи сподіваються, що все ж таки вдасться поспілкуватися саме з Віктором.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також