Ярмарок біля базару продовжили на рік

1960 1

Ми у соцмережах:

Ярмарок біля базару продовжили на рік

Торгівлю на прилеглих до ринку вулицях міськвиконком знову «узаконив». А торговців з тротуарів розганятимуть поліцейські, які днями склали присягу.

Директор ТОВ «Рівненський ринок» Олександр Новосад звернувся до міськвиконкому по дозвіл на організацію так званого продуктового ярмарку на 230 торговельних місць на вулицях Гетьмана Сагайдачного, Пересопницькій, Гетьмана Полуботка та Шевченка. «З метою створення належних умов для торгівлі сільськогосподарською продукцією та продуктами її переробки від вітчизняних виробників у традиційних ярмаркових заходах, підтримки соціально незахищених верств населення в період економічної кризи та ліквідації несанкціонованої торгівлі», — патетично сказано в проханні п. Новосада. Міськвиконком такий метод «підтримки незахищених» продовжив ще на рік. Насправді ж, як відомо, ярмарок — це домовленості міської влади з керівництвом ринку у такій формі узаконити торгівлю на прилеглих вулицях, і щороку такий дозвіл продовжують.

Міський голова Рівного Володимир Хомко при цьому зауважив:

— Ярмарок ми погодимо, але що робити з тими, хто торгує поза його територією? Я дуже надіюся на те, що нові патрульні, які недавно прийняли присягу, допоможуть нам з вирішенням проблеми.

Як розповів «РВ» начальник управління патрульної поліції Рівненської області Сергій Мерчук, нових патрульних і справді відправлять боротися з несанкціонованою торгівлею на продуктовому ринку. Іншими словами, вони розганятимуть бабусь, які продають з тротуарів свої картоплю, моркву й молоко — саме ту соціально незахищену категорію населення, торгівлю якої має організовувати ТОВ «Рівненський ринок». Щоправда, розганяти почнуть з настанням весни, бо, як зазначив п. Мерчук, «зараз там небагато людей».

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також