Ярмарок у Рівному не виженуть. До кінця війни

5272 0

Ми у соцмережах:

Ярмарок у Рівному не виженуть. До кінця війни

Десятки торговців городиною та свіжими квітами й надалі стоятимуть за прилавками навколо центрального продуктового ринку в Рівному. Минулого тижня Рівненський міськвиконком дозволив їм працювати, доки в країні триватиме воєнний стан. Але зобов’язали прибирати за собою після робочого дня.

Ігор Остапенко, начальник міського управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування:

— Попередній розпорядник ТзОВ «Рівненський ринок» надіслав лист з проханням продовжити роботу ярмарку на один рік. Однак члени виконкому погодили термін лише на період дії воєнного стану. Суперечки про існування того ярмарку точаться не один рік: залишити його там і дозволити людям торгувати городиною й надалі чи все-таки звільнити вулиці? Але всі прекрасно розуміють, що зараз це не на часі. Адже у цих торгових рядах щодня скуповуються сотні людей, а для самих продавців — це засіб до існування, їхні робочі місця. Тому ярмарок і надалі функціонуватиме на вул. Гетьмана Полуботка, Пересопницькій та Шевченка згідно із затвердженою схемою.

У рішенні виконкому йдеться, що торгувати на ярмарку повинні винятково з відкритих столів-прилавків і не допускати до реалізації товари, заборонені в Україні. Організатор та розпорядник ярмарку також повинен надавати місця виробникам сільгосппродукції, крім продукції тваринного походження, і забезпечувати належний санітарний стан, щоденне прибирання території та вивезення сміття тощо. Також повинні встановити години підвезення товарів до організацій і підприємств на цих вулицях та забезпечити цілодобовий проїзд автотранспорту спеціальних служб, а при необхідності — надати доступ до місця проведення аварійних робіт.

Щодо ситуації із забезпеченням Рівного продуктами в цілому, то можемо сказати, що дефіциту якихось товарів у місті немає. Це в перші тижні вторгнення у частини супермаркетів та великих магазинів були проблеми з логістикою, адже їхні постачальники були з тих областей, де велися бойові дії. Нині процес уже більш-менш налагодився, продуктів вистачає.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також