Ярмарок вакансій: від консультацій до працевлаштування

2570 0

Ми у соцмережах:

Ярмарок вакансій: від консультацій до працевлаштування

Минулої п’ятниці управління праці та соціального захисту населення й Рівенський міський центр зайнятості провели в Рівному міський ярмарок вакансій, на якому побував і наш кореспондент.

Правильна професійна орієнтація — запорука професійного успіху На першому поверсі адміністративного приміщення обласної ради (колишнє приміщення Будинку політпросвіти) працювали різноманітні інформаційно-довідникові служби. Наприклад, у консультаційному пункті з питань профорієнтації та профнавчання можна було ознайомитися з умовами вступу та навчання на навчальних курсах центру зайнятості, котрі нині проводять навчання, перенавчання та підвищують кваліфікацію більш як за 40 спеціальностями. Оскільки місцеве безробіття все-таки з жіночим обличчям — більшість безробітних належать до прекрасної половини Рівного, найбільшим попитом нині користуються курси з «жіночих» професій, а от курси з будівельних спеціальностей бувають недоукомплектованими. Шкільна молодь активно цікавиться комп’ютерними спеціальностями, дівчатка прагнуть стати секретарями керівника, операторами комп’ютерного набору, діловодами, роботящих хлопців приваблює професія автослюсаря.

Знайти роботу можна просто на ярмарку Також на ярмарку безробітні мали можливість розширити уявлення про підходящу роботу, ознайомившись із ситуацією на найбільших підприємствах регіону. Зокрема, переглянути перелік спеціальностей, передбачених у штатному розписі цих підприємств, вільних нині вакансій, з’ясувати основні вимоги до претендентів, умови роботи та оплати праці. В консультпункті з працевлаштування можна було переглянути не лише перелік усіх вакансій, котрі нині пропонує служба зайнятості, але й наявних нині громадських робіт. Громадські роботи — це загальнодоступний вид оплачуваних робіт для людей, котрі перебувають на обліку в службі зайнятості. Тобто працюючи на прибиранні чи озелененні вулиць міста, виконуючи підсобні роботи чи здійснюючи догляд за людьми похилого віку, безробітний водночас і з обліку в службі зайнятості не знімається (а отже, отримує допомогу по безробіттю), і має можливість трохи підзаробити. Принаймні рівнянка Валентина Лялик, котра вже працювала на громадських роботах у дитячій обласній лікарні, на мототреку, на підприємстві «Рікос», дуже задоволена своїм досвідом участі в них. За її словами, брати участь у громадських роботах безробітному вигідно — адже вони не лише дають можливість отримати матеріальний додаток до допомоги по безробіттю, але й зараховуються до загального трудового стажу. Та, мабуть, основною метою ярмарку вакансій все ж є інформування безробітних про реально існуючі вакансії. Дізнатися про них на ярмарку можна було кількома шляхами: ознайомившись із відповідними інформаційними стендами, скориставшись можливостями спеціального комп’ютеризованого пристрою «тач скрін» та безпосередньо поспілкувавшись з роботодавцями, представники яких пропонували різноманітні вакансії на другому поверсі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також