Ярош «дозволив» весілля в барі, отримавши 20 тисяч «на лапу»?

5393 0

Ми у соцмережах:

Ярош «дозволив» весілля в барі, отримавши 20 тисяч «на лапу»?

Начальника відділу з надзвичайних ситуацій та мобілізаційної роботи Демидівської ОТГ Степана Яроша у п’ятницю затримали працівники СБУ і прокуратури в той час, коли він брав 20 тисяч гривень від власників «Бару в Гаріка», що діє у Хрінниках. За цю суму він нібито «дозволив» відгуляти весілля у барі — пообіцявши закрити очі на те, що це буде порушенням карантину. Що цікаво, Ярош був також секретарем місцевої комісії з ТЕБ та НС, яка й приймає рішення щодо карантинних обмежень в ОТГ.

Віктор Іщук, голова Демидівської ОТГ, розповів, що місцева комісія ТЕБ та НС, у якій секретарем був затриманий, уже давно прискіпливо вивчала роботу «Бару в Гаріка»:

— Цей бар розташований над дорогою та є популярним. Однак вивчити його діяльність нас спонукали численні скарги жителів громади. У них йшлося, що як тільки був трохи послаблений карантин, то бар і ресторан одразу запрацювали. Там не дотримувалися карантинних обмежень та організовували весілля, дні народження та різні п’янки.

Звісно, що справами про порушення карантину займалася поліція, проте нашу комісію цікавили правоустановчі документи закладу. Підприємців просили їх надати. Адже ми мали знати, на основі чого та наскільки законно працює цей ресторан. Скажу, що досі жодних документів ми не отримали. Мені навіть невідомо, хто там є власником. Хоч минулого року представники ресторану зі мною наполегливо хотіли зустрітися. Але я тоді відмовив, бо не бачив у цьому потреби.

Щодо затримання, то знаю лише, що це відбулося у позаробочий час. Однак мені невідомо, що вони хотіли від Степана Яроша. Ця людина — професійний військовик. У громаді він обіймає посаду начальника відділу з надзвичайних ситуацій та мобілізаційної роботи. Він її отримав, вигравши відкритий конкурс. Разом із тим, Степан Ярош є депутатом нашої ОТГ, за якого найбільше виборців віддали свої голоси.

Якщо буде доведено, що Степан Ярош є нечесним на руку чиновником, то санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також