Ви, напевно, зберігаєте яйця в холодильнику. Але цього робити не треба. У більшості країн Європи яйця зберігають на кухні при кімнатній температурі. Чому так? Європейські лікарі кажуть, що при різких перепадах температур (тобто коли ви виймаєте з холодильника) оболонка яйця руйнується, що сприятиме небезпечному накопиченню на ній шкідливих бактерій. А оскільки шкаралупа насправді напівпроникна (це вона тільки здається твердою і монолітною), ці бактерії можуть потрапити всередину.
Ідеальна температура для зберігання яєць — від 19 до 21 градуса за Цельсієм взимку і від 21 до 23 градусів влітку. Зберігати яйця при кімнатній температурі можна 7–10 днів, а в холодильнику — 30–45 днів.
І ще — не мийте яйця! Так ви тільки підвищуєте ризик контамінації бактерій — таких, як, наприклад, сальмонела. Справа в тому, що на поверхні шкаралупи яєць є спеціальний захисний шар, який береже плід від шкідливих бактерій. Якщо ви миєте яйця, то просто змиваєте і його!