Яйця — заберіть відразу!

1220 0

Ми у соцмережах:

Яйця — заберіть відразу!

Що не можна зберігати у дверцятах холодильника

Дверцята холодильника — це найдоступніше і найзручніше місце для зберігання продуктів. Тому придбану їжу в магазині ми, не задумуючись, одразу кладемо туди. Але таке розташування підходить далеко не для всіх продуктів.

Дверцята холодильника ідеально підходять для зберігання продуктів з високим вмістом консервантів або тривалим терміном зберігання. Сюди можна помістити безалкогольні напої, консерви, соуси та маринади.

А от тим продуктам, які можуть псуватися від частих перепадів температури під час відкривання дверцят, тут не місце. Краще зберігати їх в інших відсіках холодильника, де підтримується більш стабільна температура. Наприклад, молоко, йогурти і сири.

Чому не можна класти яйця в дверцята холодильника? Для багатьох людей це буде несподіванка. Адже там навіть знаходяться спеціальні форми. Завдяки цьому ми можемо легко дотягнутися до них, коли нам хочеться омлету чи яєчні. Але це помилка. Яйця надзвичайно чутливі до коливань температури, це може призвести до конденсації й утворення мікротріщин у шкаралупі. Що може погіршити якість яєць і зменшити їхній термін придатності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також