Йод, бром, магній — усе це є в солі. Про користь соляних ванн

403 0

Ми у соцмережах:

Йод, бром, магній — усе це є в солі. Про користь соляних ванн

Багато хто полюбляє використовувати сіль для ванни. Це не просто приємний спосіб розслабитися, ритуал для відновлення енергії та зняття стресу.

Приймання соляної ванни здійснює вплив на м’язи, які розслабляються після напруження. Це також знімає біль у м’язах. Адже сіль містить багато поживних речовин, таких як магній і сульфат. При використанні варто додати 2 столові ложки солі в теплу воду і добре перемішати до розчинення. Потім додайте суміш в теплу ванну (тривалість ванни 10 хв.).

Для запобігання різноманітним хворобам необхідне регулярне використання солі для ванн. Це посилює протизапальну реакцію, адже магній, присутній у солях, допомагає відновити енергію організму, що, у свою чергу, зменшує втому. Для зменшення запалення, болю у тілі та набряків рекомендується приймати соляну ванну принаймні протягом 15 хвилин двічі чи тричі на тиждень. Магній, який міститься в солі, сприяє також покращенню сну і апетиту.

Для покращення стану шкіри використовуйте англійську сіль. Адже вона допомагає відлущувати мертву шкіру та видаляти забруднення. Рекомендується робити скраб із солі, змішавши її з водою. Суміш потрібно нанести на обличчя легкими круговими рухами і залишити на 10 хвилин, після чого змити.

Замочування ніг у солоній воді знімає свербіж і швидше загоює рани на ногах. Крім того, сіль допомагає усувати грибкові інфекції, пом’якшувати тріщини на п’ятах і видаляє занози.

Є різні види солі — згадувана вже англійська, рожева гімалайська... Морська — найбільш ефективна, адже окрім цілющих властивостей, котрі мають вплив на весь організм, вона незамінна у зволоженні шкіри, лікуванні шкірних хвороб, а також з її допомогою можна позбутися від лупи. Основний компонент — це йод. Він забезпечує роботу щитоподібної залози, знижує рівень холестерину у крові та має протимікробні властивості, підвищуючи здатність організму чинити опір вірусам. Магній у складі солі забезпечує добрий обмін речовин.

Натрій та калій очищують клітини. Завдяки їхній дії в організм проникають корисні речовини, котрі допомагають йому добре функціонувати. Ще один компонент — бром. В першу чергу він добре впливає на нервову систему, діє заспокійливо. А також на стан шкіри.

Ще в солі міститься кальцій — він забезпечує доглянутий вигляд волоссю й нігтям, також бере участь у процесах, які сприяють підвищенню рівня згортання крові.

Також є інший вид солі, більш нейтральний за своїм складом, — кухонна сіль. Її, як правило, додатково збагачують екстрактами, ефірними оліями й використовують для розслаблювальних процедур.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також