Йшли до магазину, а потрапили до Тимошенко

1790 0

Ми у соцмережах:

Йшли до магазину, а потрапили до Тимошенко

У вівторок на Рівненщині прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко «запускала» автівки на «європейську» дорогу та обіцяла мільйони гривень на добудову обласного онкодиспансеру.

Із самого ранку у вівторок у селі Дубрівка, що в Дубенському районі, місцеві мешканці почали гуртуватися поблизу новозбудованої «європейської» дороги, що простягнулася вздовж населеного пункту. Саме до цього невеличкого села мала приїхати прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, щоб урочисто відкрити 27 кілометрів траси Київ-Чоп на відрізку від Рівного до Дубна, яка прокладається за кошти ЄБРР у зв’язку з підготовкою до проведення в країні футбольного чемпіонату Євро-2012. Будівництво цього відрізку дороги обійшлося майже у 17 мільйонів євро. ”Йшла до магазину, почула від людей, що Юля приїжджає. Ось вирішила побачити її на власні очі», — доводилося чути від селян. Прем’єр у чорному вбранні і без жодних прикрас приїхала до Дубрівки близько 18-ї години вечора, де на неї вже чекали сотні місцевих жителів, чиновники, представники Укравтодору та будівельні підрядники, головним з яких є італійська фірма «Тодіні». Спершу Юлія Тимошенко вислухала хвалебну промову про високу якість дороги від Вадима Гуржоса — керівника Державної служби автомобільних доріг, після чого одразу ж зауважила йому на необлаштовані узбіччя. — Дорогою сюди я помітила, що на деяких ділянках є незаасфальтовані узбіччя, просто насипано щебінь. Не годиться, щоб міжнародна траса через рік-півтора поросла бур’яном. Тому в найближчі тижні я б хотіла, щоб ви це довели до ладу, — дала вказівку прем’єр-міністр. — А загалом, я побачила, що це дійсно прекрасна, якісна дорога, освітлена на території населених пунктів, що значно зменшує травматизм на дорогах. Крім того, ця траса спеціально пристосована до руху вантажівок, як це передбачено європейськими стандартами. Тимошенко похвалилася і своєю роботою — розповідала про те, як вона успішно бореться з економічною кризою.

”Траса зруйнувала мій будинок” А кількома хвилинами пізніше Юлія Тимошенко помітила в юрбі людей плакат, який тримали дві жінки, із написом: «Траса зруйнувала мій будинок. Допоможіть!». Виявилося, через будівництво дороги одна з хатин, що стоїть обабіч, почала просідати і руйнуватися. Вислухавши власницю помешкання пенсіонерку Ніну Білоус, голова Кабміну звернулася до місцевої влади з проханням обов’язково розібратися в цій ситуації та забезпечити людину нормальними житловими умовами. Побачивши, що Юлія Тимошенко охоче йде на контакт, до неї одразу ринули й інші «жертви» будівництва дороги європейського зразка. Скаржилися в основному на хати, які для людей побудувала Служба автомобільних доріг, оскільки старі пішли під знесення під час прокладання траси. В одних підлога вже грибком покрилася, а декому збудували замалу хатину, де три сім’ї не можуть ужитися. Тож виселенці із села Верба Дубенського району, що приїхали на зустріч до прем’єра з такими скаргами, невдовзі чекатимуть на урядову комісію. Не втрачали нагоди селяни й давали у руки Тимошенко листи та записки про наболілі проблеми.

Уряд дає гроші. Матчук — онкодиспансер «під ялинку» Рівненський обласний онкодиспансер таки отримав з Держбюджету необхідні 29 мільйонів гривень для завершення будівництва другої черги. Юлія Тимошенко у вівторок встигла заїхати й до цього медичного закладу. Оглянувши будівлю та послухавши аргументи голови облдержадміністрації Віктора Матчука, дійшли згоди — на найближчому засіданні Кабмін виділяє 29 мільйонів гривень, натомість пан Матчук та головний лікар закладу Григорій Максимяк зобов’язуються завести хворих у нові приміщення вже до Нового року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також