ЮНІСЕФ та Євген Клопотенко запрошують дітей та батьків долучитись до майстер-класів з покращення харчування

730 0

Ми у соцмережах:

ЮНІСЕФ та Євген Клопотенко запрошують дітей та батьків долучитись до майстер-класів з покращення харчування

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ініціатива з покращення культури харчування Cult Food шеф-кухаря Євгена Клопотенка за підтримки Міністерства освіти України розпочали спільний проєкт “Спільно | твоя підтримка поруч”, в рамках якого діти зможуть психологічно відновлюватися під час кулінарних майстер-класів.

- Війна має особливо руйнівний вплив на дітей в Україні: десятки тисяч потребують психологічної та соціальної підтримки. Багато з них були змушені залишити свої домівки, інші були розлучені зі своїми родичами та безпосередньо зазнали впливу війни. Діти приголомшені від вибухів. Вони живуть під звуки повітряних сирен. Запускаючи цей проєкт, ми сподіваємося, що нові кулінарні сесії та робота з психологами зможуть забезпечити дітям і їх вихователям певну нормалізацію та безпеку в ці важкі дні. Готуючи їжу та проводячи час разом, діти можуть покращити свої харчові звички, залишатися на зв’язку з сім’єю та близькими, а також покращити свій психосоціальний добробут та стійкість, – сказав Мурат Шахін, Представник ЮНІСЕФ в Україні.

Професійні кухарі будуть проводити майстер-класи для дітей та батьків разом із кваліфікованими психологами. Спільне приготування здорової їжі допоможе дітям відновити відчуття психологічного комфорту та зменшити рівень тривожності.

В рамках медіа компонента проєкту, діти та їхні батьки отримають поради від команди психологів та нутриціологів як психологічно стабілізувати себе і дитину, як сформувати здорові харчові звички у приготуванні та споживанні їжі, а Євген Клопотенко поділиться порадами, як батькам та дітям через приготування їжі підтримувати один одного.

- Стрес та непродумане харчування погіршують психологічний стан, а під час війни це особливо небезпечно. Психологічна підтримка та здорове харчування, що містить в собі всі необхідні для організму елементи, допомагає зберегти здоров’я та зміцнити націю, - говорить шеф-кухар Євген Клопотенко.

Заходи будуть проводитися у 7 областях України, у яких зосереджена велика кількість переміщених сімей: Закарпатській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій.

Майстер-класи для дітей проходитимуть 2-3 рази на тиждень до кінця листопада. Загалом завдяки проєкту психосоціальну допомогу отримають понад 5 тис. дітей. Реєстрація за цим посиланням.

Проєкт “Спільно | твоя підтримка поруч” створено в межах «СПІЛЬНО» – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка має на меті об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми, що постраждали від війни. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також