Бізнесмен Фалко — потрійний авторитет!

5669 0

Ми у соцмережах:

фото UA:Рівне

Уже традиційно в Рівному авторитетними вважаються люди, яким підпалили офіс, спалили авто, підкинули гранату… Ніхто із «постраждалих» особливо через це не переймається — зароблять ще! Впливові рівняни сприймають напади як відзнаку свого авторитету — це вам не орден від президента чи грамота від обласної держадміністрації. Тим більше, що життю та здоров’ю ці напади ніколи не загрожують. У відомого в Рівному підприємця Юрія Фалка таких відзнак вже три! Раніше йому палили офіс та авто, кидали гранату на територію фірми. Цього вівторка авторитет Юрія Фалка підтвердився ще раз — на подвір’ї його помешкання підірвали гранату. Очевидно, це відзнака його успіхів у сфері отримання «жирних» замовлень на спорудження об’єктів за бюджетні кошти. Тут Фалко і справді — чемпіон, за що й отримав ще одну «нагороду».

Трапилося це у вівторок, 9 листопада, о 01:33 ночі. До поліції зателефонував Юрій Фалко, який повідомив, що в дворі його будинку на вулиці Красильникова щось вибухнуло. Під час вибуху підприємець разом із дружиною та трьома дітьми перебували у будинку. Слідчі поліції, які прибули на місце виклику, виявили у дворі пошкоджений уламками від вибуху паркан та автомобіль «Volkswagen Touareg». Унаслідок вибуху ніхто не постраждав. Піротехніки вилучили із місця злочину уламки гранати РГД-5 та спусковий важіль. Кримінальне провадження відкрито за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України.

Роман Штеба, начальник Рівненського районного управління поліції:

— Слідчо-оперативна група встановила, що невідома особа кинула гранату РГД-5 на територію приватного будинку. Вибухом було пошкоджено майно підприємця. Проведено низку оперативних заходів, тривають слідчі дії. Зараз усе виглядає так: вночі невідома особа перекинула гранату через паркан і утекла. Адже неподалік будинку було знайдено сліди однієї людини. Оскільки у самого підприємця та будинків, що поряд, є камери відеоспостереження, то записи на них буде перевірено. Відпрацюємо усі напрямки відходу імовірного злочинця.

Основні версії слідства, чому так сталося — це діяння з хуліганських мотивів, хуліганство через неприязні стосунки та підприємницька діяльність постраждалого.

Цікавим є те, що граната РГД-5 має радіус ураження до 50 метрів, постраждати від неї може людина, яка знаходиться поряд. В іншої гранати, F-1, радіус ураження уламками — до 250 метрів. Оскільки використали перший тип гранати, то можна припусити, що це може бути попередження про якісь справи. Але про це потрібно питати самого потерпілого. Сам заявник поки не надав конкретної інформації, кого він може підозрювати. Однак зі слідством він співпрацювати не відмовляється. Наразі тривають оперативні заходи зі встановлення того, хто це зробив. Бо відповідальність за таке — позбавлення волі від 3 до 7 років.

Додамо, що це уже не перша кримінальна справа, яку було відкрито через посягання на майно Юрія Фалка. В 2017 році невідомі підпалювали автомобіль, що належав підприємцю та його сину. У 2018 році стався підпал офісу фірми «Фіалка», а в 2019 — на територію фірми невідомий кидав гранату. По усіх цих справах досі триває слідство, паліїв досі не знайшли.

Будівельна фірма «Фіалка», яка належить Юрію Фалку, ще з весни 2019 року займається реконструкцією стадіону «Авангард», за цей період вартість робіт зросла з трохи більше 200 млн грн до майже 550 мільйонів гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також